2024-09-02
Ryanair vrea să limiteze alcoolul pe care îl poți bea în aeroporturi
Directorul general al Ryanair, Michael O'Leary, solicită limitarea la două băuturi pe cap în barurile de pe aeroporturile europene, din cauza a ceea ce el a numit „numărul record” de incidente agresive în timpul zborurilor.
În SUA, deși vârful comportamentului antisocial la bordul avioanelor s-a manifestat după restricțiile Covid-19, Autoritatea Federală a Aviației încă trimite un număr mare de agresiuni la FBI, pentru supraveghere și urmărire penală. Directorul general al Ryanair, Michael O'Leary, spune că nici în Europa situația nu este mai bună, în parte din cauza iritației pasagerilor față de zborurile care nu respectă programul și în parte din cauza modului în care pasagerii ocupă timpul suplimentar. „Vedem numere record”, a declarat CEO-ul companiei aeriene low-cost pentru The Independent. „Atât noi, cât și majoritatea companiilor aeriene din Europa observăm o creștere, în special în această vară, a numărului de pasageri nemulțumiți la bord. Cred că adevărata provocare este următoarea: întârzierile zborurilor sunt la un nivel record în această vară, astfel încât oamenii petrec timp în aeroporturi bând înainte de a se îmbarca în aeronave.”
În ceea ce el a descris ca fiind „o tendință în creștere”, O'Leary a clasificat certurile dintre pasageri drept „cea mai mare provocare cu care se confruntă echipajele noastre” și a adăugat că există „cel puțin un caz grav de agresiune săptămânal”.
Pe lângă faptul că pasagerii se comportă violent din cauza perturbării zborurilor și a timpului prea mare de așteptare, suficient pentru a consuma alcool în aeroporturi, O'Leary a afirmat că creșterea violenței se datorează și drogurilor. „Întotdeauna vei avea pasageri beți, dar pasagerii beți, în general, adorm”, a spus el. „Pasagerii în stare de ebrietate care consumă și droguri devin agresivi.”
Una dintre soluțiile propuse de acesta este obligația de a prezenta și de a scana legitimațiile de îmbarcare atunci când se cumpără o băutură alcoolică într-un bar din aeroport, ceea ce ar permite personalului barului să țină evidența cantității consumate de pasageri. Pasagerii trebuie deja să prezinte permisele de îmbarcare pentru unele achiziții duty free, însă nu există o astfel de regulă în cazul barurilor din aeroporturi. El a solicitat, de asemenea, sancțiuni mai severe pentru agresiunile la bordul aeronavelor. „Am înaintat propuneri guvernelor din întreaga Europă. Ne dorim două lucruri. Unu: amenzi mult mai eficiente - amendarea pasagerilor de către magistrații locali atunci când sunt coborâți din avioane pentru comportament perturbator. Și, doi: trebuie să avem o interdicție pe aeroporturi - nu vânzarea de alcool, ci limitarea cantității de alcool care poate fi vândută oricărui pasager la două băuturi alcoolice.”
Citește și asta
Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!