2024-08-16
Un turist riscă o amendă de 60.000 de euro pentru că a scris pe un zid antic din Pompei
Oficialii italieni investighează în prezent un turist britanic care a fost descoperit desfigurând peretele unui domus situat pe situl Pompei, aflat în patrimoniul mondial UNESCO. Bărbatul a fost prins în flagrant delict și chiar a încercat să sculpteze data înainte de a fi oprit.
Pompei, orașul care a fost perfect conservat după erupția vulcanului Vezuviu din anul 79 d.Hr., este o destinație pe care mulți turiști o adaugő pe lista lor de dorințe. Iar dacă reușesc într-adevăr să viziteze situl istoric, să facă un fel de suvenir etern pentru a-și aminti de el pare rezonabil. Cu toate acestea, în timp ce majoritatea se mulțumesc cu un portret de familie în fața ruinelor, alții duc lucrurile cu câțiva pași mai departe.
Când a fost surprins de personal gravând inițialele sale și ale familiei sale, precum și data pe un perete, inițial nu a dorit să își ceară scuze, spunând că "a vrut să lase un semn al vizitei lor la sit". Abia după aceea a părut dispus să își prezinte scuzele pentru daunele pe care le-a provocat tencuielii de lângă ușa de intrare a clădirii, un perete care a fost pictat în frescă în urmă cu 2.000 de ani. După ce personalul de la fața locului l-a întrerupt pe bărbat, au chemat carabinierii locali. Aceștia, la rândul lor, l-au denunțat la Parchetul de pe lângă Tribunalul din Torre Annunziata. Cazul este catalogat drept "deteriorare a patrimoniului artistic", ceea ce poate avea consecințe grave pentru bărbat.
În ianuarie, Ministerul Culturii din Italia a aprobat măsuri mai dure împotriva celor care deteriorează siturile sale de importanță istorică și culturală. Amenzile variază acum între 15.000 și 60.000 de euro, atunci când un astfel de sit este deteriorat și trebuie restaurat. Dacă bărbatul de 37 de ani nu este de acord să plătească o sumă atât de mare, ar putea fi condamnat chiar la închisoare. De la sfârșitul pandemiei, Italia se confruntă cu o creștere vertiginoasă a numărului de turiști internaționali - o creștere care duce inevitabil și la mai multe incidente. Cu toate acestea, potrivit lui Eike Schmidt, directorul Galeriei Uffizi din Florența, fenomenul nu este nou; pandemia a provocat doar o încetinire temporară. "Nu cred că este mai rău - cred că ceea ce avem acum este unde ne-am oprit în 2019 și a revenit pentru că vizitatorii s-au întors", a explicat el.
Citește și asta
Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!