2024-12-19
În 2025, te așteaptă fenomene celeste uimitoare în aceste destinații
Există multe motive pentru a călători, dar unul dintre cele mai interesante este găsirea destinației ideale pentru observarea diferitelor fenomene celeste, căderi de stele și roiuri de meteoriți. Tendința cunoscută sub numele de astroturism este, fără nicio surpriză, în creștere ca popularitate, deoarece nu oferă doar șansa de a admira cerul noaptea, ci și de a explora peisaje uimitoare.

Explorarea Islandei este o experiență specială în sine, pe care o poți completa admirând Aurora boreală și luminile nordice care fac spectacol pe cerul acestei țări iarna. Laguna Jökulsárlón din Parcul Național Vatnajökull este locul ideal pentru a o vedea, sute de fotografi vizitând laguna în fiecare an doar pentru a surprinde acest fenomen natural unic. Luminile uluitoare create de întâlnirea dintre vântul solar și câmpul magnetic al Pământului pot fi observate de obicei între orele 21:00 și 3:00, din septembrie până în aprilie.

Situat în mijlocul deșertului Kalahari, acest parc de 38.000 de kilometri pătrați este una dintre cele mai frumoase și mai mari rezervații naturale din lume, unde se poate admira nu numai viața sălbatică, ci și cerul spectaculos de noapte. Cel mai bine se vizitează în sezonul uscat, din mai până în septembrie, când Calea Lactee se observă ușor și aproape toate constelațiile sunt vizibile.

Terschellingen, o rezervație naturală din Insulele Frisone de Vest, a fost adăugată pe lista parcurilor Dark Sky în 2015, o zonă protejată creată pentru a păstra și proteja mediul natural neperturbat. În special cerul înstelat se admiră perfect de aici. Potrivit experților, zona de 40 de kilometri pătrați este cel mai bine de vizitat iarna, toamna și primăvara, când cerul este mai mult senin și sunt vizibile cele mai multe roiuri de meteoriți.

Această rezervație naturală din sudul Franței, situată în lanțurile muntoase Mont Lozère și Mont Aigoual, este cel mai mare parc de unde se poate admira cerul din Europa. Este vizitat de astroturiști în principal vara, când aerul uscat face fenomenele cerești mai vizibile. Dacă îți rezervi un loc în avans, poți să studiezi stelele chiar din mijlocul acestui parc.

Lastovo, cunoscută și ca „Insula Stelelor”, este situată în Marea Adriatică și se poate ajunge acolo cu feribotul din Split. Zona este protejată de luminile artificiale încă din 2007, astfel încât vizitatorii se pot bucura de un cer foarte senin și înstelat. Lastovo merită vizitată în special în timpul marilor ploi de meteoriți, inclusiv Perseidele din august și Geminidele din lunile de iarnă.
Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!