Încearcă-le și tu – acestea sunt delicatesele de iarnă ale bucătăriei franceze! Încearcă-le și tu – acestea sunt delicatesele de iarnă ale bucătăriei franceze!
Foto: Shutterstock

2023-12-23

  • Drive
  • Gastronomie
  • Încearcă-le și tu – acestea sunt delicatesele de iarnă ale bucătăriei franceze!

Încearcă-le și tu – acestea sunt delicatesele de iarnă ale bucătăriei franceze!

Mâncarea proaspătă și ușoară este cea după care tânjim cel mai mult vara, iarna în schimb, ne place o masă consistentă, copioasă, gătită acasă. Gastronomia franceză este răspunsul perfect pentru toate anotimpurile.

Boeuf Bourguignon

Un preparat clasic din Burgundia, realizat din două dintre cele mai renumite ingrediente ale regiunii: carnea de vită și vinul roșu. Carnea înăbușită în vin ajunge împreună cu ciuperci și ceapă în oala din fontă, dar adesea se adaugă morcovi și țelină. Tocănița groasă se fierbe timp de aproximativ șase ore, fiind o alegere perfectă pentru zilele reci de iarnă.

Foto: Shutterstock

Baeckeoffe

Acest preparat alsacian, asemănător cu tocănița noastră, este făcut din carne de porc, oaie și vită, aromat cu morcovi, praz și vin alb. Carnea, marinată peste noapte, este așezată între straturi de cartofi într-un vas de teracotă și gătită îndelung.

Foto: Wikimedia

Supă de ceapă franțuzească

Cu ceapă și pâine uscată în cămările celor mai nevoiașe familii, supa de ceapă, așa cum este cunoscută aici, a fost timp de secole hrana săracilor din Franța. În zilele noastre, restaurantele servesc o versiune mult mai bogată și mai sofisticată a supei, de obicei însoțită de brânză și vin alb.

Foto: Shutterstock

Tartiflette

Un fel de cartofi gratinați în stil francez, care reprezintă unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din Franța, în sezonul rece. Ingredientele principale ale preparatului cu origini alpine sunt cartofii și brânza Reblochon, dar nu lipsesc nici ceapa și slănina.

Foto: PxHere

Crêpes Suzette

Pentru micul dejun sau pentru desert, clătitele sunt întotdeauna un mare favorit. Specialitatea lui Crêpes Suzette constă în faptul că aluatul este prăjit în unt caramelizat, apoi acoperit cu sirop de portocale și flambat cu lichior de portocale. Merge perfect cu înghețată de vanilie sau frișcă pe lângă.

Foto: PxHere

Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!