2024-05-21
Care sunt națiunile cu cele mai picante bucătării din lume?
Este subiectiv cât de picant evaluezi a fi un fel de mâncare: ceea ce este resimțit drept picant de o persoană o face pe alta să transpire, iar alteia îi dă o senzație de sufocare. Iată topul celor mai picante bucătării din lume.
Lumea consumă o versiune mai ușoară a bucătăriei mexicane, dar dacă dorești mâncare mexicană autentică, trebuie să călătorești în această țară. Au foarte multe feluri de ardei iuți pe care îi usucă, li se scoate pulpa, se afumă, se fierb și se amestecă în tot felul de mâncăruri, fie că este vorba de sos, tocană sau friptură. Se întâmplă și să folosească un amestec din mai multe tipuri de ardei (poblano, jalapeño, serrano, habenero, ancho chile) pentru o mâncare picantă.
Dacă îți place mâncarea picantă, încearcă aceste feluri:
- Enchiladas: în foile de tortilla se pune carne și brânză, apoi aluatul umplut se prăjește într-un sos de ardei.
- Chiles rellenos: ardei cu umplutură mexicană. Se prăjesc ardeii și apoi se umplu cu carne sau brânză și se servesc cu sosuri.
- Chapulines: lăcustă prăjită cu chili.
- Cochinita pibil: carne de porc marinată în achiote și gătită până devine moale, apoi este aromată cu habanero.
- Chilaquiles: totopos (numit de noi nachos) prăjit cu sos chili verde sau roșu.
Foto: Shutterstock
Bucătăria orientală folosește gustul picant pentru a echilibra aromele: la fiecare fel de mâncare se pune dulce, sărat, acru și picant. Una dintre cele mai mari atracții turistice din Thailanda (în afară de plajele minunate) este curry-ul thailandez, versiunea roșie sau verde, cu diferite arome. Curry-ul roșu este puternic, are un gust plin, iar cel verde are un gust mai blând, mai catifelat, dar niciunul nu este ușor de imitat acasă, chiar dacă luăm cu noi un borcan de pastă de curry din vacanță.
Gustă aceste feluri de mâncare dacă îți place picant:
- Curry verde: pentru această tocană se folosesc chili verde, busuioc, coriandru și frunze de limetă.
- Curry roșu: se face cu diferite legume, dar un lucru este același în toate; se fierb în el 20 de bucăți de chili.
- Supă Tom Yum: este în același timp acră, picantă și aromată datorită următoarelor ingrediente: roiniță, galangal, usturoi, frunze de kaffir, sos de pește și zeamă de lămâie.
Foto: Shutterstock
Deși bucătăria malaeziană nu este la fel de picantă ca și cea thailandeză și are o mulțime de mâncăruri nepicante, acolo găsești totuși unul dintre cele mai picante și delicioase feluri de mâncare din lume: otak-otak. Cuvântul otak înseamnă creier în indoneziană, dar această mâncare nu are nimic de-a face cu creierul. Această umplutură prăjită în frunze constă din pastă de pește și crab și făină de tapioca, aromată cu rădăcină de galangal, ceapă și mai iuți ardei din regiune. Aceste chiftele de pește reprezintă unul dintre cele mai delicioase feluri din lume, dar și unul dintre cele mai picante, nu întâmplător o porție este destul de mică.
Foto: Unsplash
Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!