Harira: supă de roșii densă și sățioasă în stil marocan Harira: supă de roșii densă și sățioasă în stil marocan
Foto: Shutterstock

2024-10-30

  • Drive
  • Gastronomie
  • Harira: supă de roșii densă și sățioasă în stil marocan

Harira: supă de roșii densă și sățioasă în stil marocan

În perioada din ce în ce mai răcoroasă și ploioasă a zilelor de toamnă, o supă caldă, sățioasă și bogată în vitamine este un deliciu! Iată cum se prepară o supă de roșii marocană nu doar ideală pentru o zi aglomerată din cursul săptămânii, ci și incredibil de gustoasă.

Supa națională a Marocului, harira, este practic o supă de roșii puțin mai acidă, preparată în mod tradițional cu năut sau linte, aromatizată cu scorțișoară, ghimbir și ierburi proaspete.

Harira se mănâncă în principal după apusul soarelui, în timpul Ramadanului, când musulmanii își întrerup postul de peste zi.

Există multe variante, iar în unele locuri se adaugă ouă bătute cu lămâie ca să o facă mai consistentă.

Image
Foto: Shutterstock

Pentru a prepara această supă specială, trebuie mai întâi să faci rost de harissa, un amestec de condimente din Africa de Nord, care conține coriandru, sare de mare, chilli, paprika, usturoi, mentă, chimen și chimen roman. Odată ce ai obținut ingredientele, îți poți face propriul amestec pentru a da supei o aromă specială. Iar harira este, din fericire, un fel de mâncare rapid de preparat, urmând rețeta de mai jos.

INGREDIENTE:

  • 2-3 linguri de ulei de măsline;
  • 1 ceapă roșie medie;
  • 2 căței de usturoi;
  • 1 lingură amestec de condimente orientale harissa;
  • 1 vârf de cuțit de scorțișoară;
  • o bucată mică de ghimbir rasă;
  • 400 g roșii (proaspete sau la conservă);
  • 400 g năut;
  • 1 litru de supă de legume;
  • frunze proaspete de pătrunjel sau coriandru;
  • coajă de lămâie

AȘA SE PREPARĂ:

  • Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă ceapa tocată și usturoiul pisat și se sotează la foc mediu, timp de 2-3 minute.
  • Se adaugă apoi harissa, ghimbirul ras și scorțișoara, se amestecă timp de un minut, apoi se adaugă roșiile tăiate cubulețe (sau din conservă).
  • Se aduce la fierbere, apoi se adaugă năutul și se toarnă supa de legume.
  • Se acoperă și se fierbe timp de aproximativ 15 minute, până se înmoaie legumele.
  • Se condimentează după gust cu sare și se presară frunzele proaspete de pătrunjel sau coriandru înainte de servire. La final, se dă pe răzătoare puțină coajă de lămâie.

Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!