2024-05-02
Legume la grătar: rețete rapide și gustoase
Ingrediente:
Dacă ne dorim un antreu exceptional până se prăjesc felurile principale pe grătar, atunci să pregătim rulouri cu feta.
- Foietajul se taie în dreptunghiuri mai mici, se presară cu feta amestecată cu mărar mărunțit.
- Foietajul se face rulou, marginile se fixează cu ou bătut și se ung și pe deasupra.
- Se coc în cuptor preîncălzit la 190 grade timp de 20 de minute.
- Sosul se pregătește pe grătar, când focul este prea mare pentru a prăji carnea.
- Legumele se prăjesc rapid și împrumută o aromă fină de fum care va face sosul delicios.
- Ardeii și roșiile se prăjesc circa 10-15 minute, iar după ce s-au răcit, se taie cubulețe.
- Pătrunjelul tocat mărunt, uleiul de măsline, zeama de lămâie, sarea și piperul se amestecă bine, iar sosul se servește pe lângă rulourile cu feta.

Foto: Pixabay
Ingrediente:
- 500 g morcovi noi
- 700 g ciuperci champignon
- ulei de măsline
- 1 legătură de cimbrișor proaspăt
- 1 legătură de pătrunjel proaspăt
- zeama de la o lămâie
- ulei de măsline
- sare, piper
Versiunile mai speciale ale legumelor la grătar: pe când morcovii se potrivesc mai bine cu carnea mai grasă (ceafă, de exemplu), ciupercile completează perfect puiul sau cotletul.
- Legumele se curăță și se așază pe o folie de aluminiu mai mare, se ung bine cu ulei de măsline și se presară cu cimbrișor, se sărează și se împachetează la capete.
- Ciupercile curățate se trec prin puțin ulei de măsline, se sărează, se piperează și se așază pe o tăviță de grătar din aluminiu.
- Se prăjesc pe cărbuni de lemn la grătar circa 20-30 minute, după care morcovii se stropesc cu sucul de lămâie, iar ciupercile cu un dressing amestecat din ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare, piper și pătrunjel verde tocat mărunt.

Foto: Unsplash
Ingrediente:
- 500 g cartofi
- 1 fenicul de mărime mijlocie
- 100 g parmezan răzuit
- 100 g măsline
- 50 ml ulei de măsline
- sare, piper
O garnitură ideală pentru cărnuri, care se poate prepara simultan cu acestea.
- Cartofii se fierb în coajă. După ce s-au răcit, se decojesc și se taie rondele.
- Se sărează, se amestecă cu feniculul tăiat fâșii, măslinele și uleiul de măsline.
- Se așază într-o tavă termorezistentă, se prepară cu parmezan și se acoperă cu o folie de aluminiu.
- Se pot coace atât pe grătar cât și în cuptor, la 190 grade, circa 15-20 minute.
Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!