Legume la grătar: rețete rapide și gustoase Legume la grătar: rețete rapide și gustoase
Foto: Unsplash

2024-05-02

Legume la grătar: rețete rapide și gustoase

Rulouri din feta cu sos de legume

Ingrediente:

  • 1 pachet foietaj
  • 250 g brânză feta
  • 1 ou
  • 2 buc ardei kapia
  • 5–6 tomate roșii și galbene
  • 1 legătură de mărar proaspăt
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • ulei de măsline
  • sare, piper
  • Dacă ne dorim un antreu exceptional până se prăjesc felurile principale pe grătar, atunci să pregătim rulouri cu feta.

    • Foietajul se taie în dreptunghiuri mai mici, se presară cu feta amestecată cu mărar mărunțit.
    • Foietajul se face rulou, marginile se fixează cu ou bătut și se ung și pe deasupra.
    • Se coc în cuptor preîncălzit la 190 grade timp de 20 de minute.
    • Sosul se pregătește pe grătar, când focul este prea mare pentru a prăji carnea.
    • Legumele se prăjesc rapid și împrumută o aromă fină de fum care va face sosul delicios.
    • Ardeii și roșiile se prăjesc circa 10-15 minute, iar după ce s-au răcit, se taie cubulețe.
    • Pătrunjelul tocat mărunt, uleiul de măsline, zeama de lămâie, sarea și piperul se amestecă bine, iar sosul se servește pe lângă rulourile cu feta.

    Foto: Pixabay

    Morcovi și ciuperci la grătar

    Ingrediente:

    • 500 g morcovi noi
    • 700 g ciuperci champignon
    • ulei de măsline
    • 1 legătură de cimbrișor proaspăt
    • 1 legătură de pătrunjel proaspăt
    • zeama de la o lămâie
    • ulei de măsline
    • sare, piper

    Versiunile mai speciale ale legumelor la grătar: pe când morcovii se potrivesc mai bine cu carnea mai grasă (ceafă, de exemplu), ciupercile completează perfect puiul sau cotletul.

    • Legumele se curăță și se așază pe o folie de aluminiu mai mare, se ung bine cu ulei de măsline și se presară cu cimbrișor, se sărează și se împachetează la capete.
    • Ciupercile curățate se trec prin puțin ulei de măsline, se sărează, se piperează și se așază pe o tăviță de grătar din aluminiu.
    • Se prăjesc pe cărbuni de lemn la grătar circa 20-30 minute, după care morcovii se stropesc cu sucul de lămâie, iar ciupercile cu un dressing amestecat din ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare, piper și pătrunjel verde tocat mărunt.

    Foto: Unsplash

    Cartofi mediteraneene


    Ingrediente:

    • 500 g cartofi
    • 1 fenicul de mărime mijlocie
    • 100 g parmezan răzuit
    • 100 g măsline
    • 50 ml ulei de măsline
    • sare, piper

    O garnitură ideală pentru cărnuri, care se poate prepara simultan cu acestea.

    • Cartofii se fierb în coajă. După ce s-au răcit, se decojesc și se taie rondele.
    • Se sărează, se amestecă cu feniculul tăiat fâșii, măslinele și uleiul de măsline.
    • Se așază într-o tavă termorezistentă, se prepară cu parmezan și se acoperă cu o folie de aluminiu.
    • Se pot coace atât pe grătar cât și în cuptor, la 190 grade, circa 15-20 minute.

    Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!