2025-03-07
5 mic dejunuri bizare, care sunt o delicatesă pentru unii, în timp ce alții nu suportă nici să le vadă!
În timp ce există o mulțime de rețete celebre pentru micul dejun, precum English Breakfast, ouă Benedict sau shakshuka din Orientul Mijlociu, unele preparate mai puțin cunoscute nu sunt atât de des promovate în revistele culinare.

Micul dejun este deosebit de important în Japonia, unde, în mod tradițional, fiecare zi marchează un nou început. Însă chawanmushi este aproape necunoscut în Europa și nici măcar nu este considerat un mic dejun tradițional. Acest preparat constă în pui, crab, ciuperci shiitake sau pește, gătite la abur, peste care se toarnă sos de soia, iar deasupra se adaugă un ou bătut. Preparatul este apoi gătit la abur, astfel încât aromele să se îmbine perfect. Chawanmushi poate fi consumat cald sau rece, dar cel mai bine este să încerci mai întâi varianta caldă.

Deși congee poate să nu fie cel mai atrăgător vizual, acest terci de orez este extrem de nutritiv. Este gătit lent într-o supă de bază, după care se adaugă diverse garnituri, precum pui, tofu fermentat sau legume aburite. Congee este popular în întreaga Asie de Sud-Est, dar se consideră că originea sa este în China.

În Bengalul de Vest, un preparat tradițional pentru micul dejun este radhaballavi, un puri umplut, adică un tip de pâine indiană prăjită. Este făcut din făină și ghi (ghee), adică unt clarificat și este asezonat generos, de obicei cu chilli și linte. Micul dejun poate fi completat cu mishti doi, un iaurt dulce fermentat.

În Mongolia, carnea nu este un ingredient principal doar la prânz și cină, ci și la micul dejun. Dimineața, un preparat de bază îl reprezintă găluștele umplute cu carne de miel, care sunt fierte la abur și consumate direct cu mâna. Dacă ești în Mongolia, evită să folosești cuțitul și furculița, deoarece acest lucru poate fi considerat lipsă de respect.

Brunos, adesea numit „brânza maro” a Norvegiei, nu are gustul unei brânze clasice, ci este mai degrabă un preparat dulce. Culoarea sa brună și gustul specific provin din gătirea lentă a laptelui până când zahărul din acesta se caramelizează. Prin urmare, norvegienii îl consumă adesea ca pe un gem, întins pe pâine. Dacă te gândești să îl combini cu șuncă, mai bine renunță la idee – această combinație este considerată total nepotrivită în Norvegia.
Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!