Ești deja un profesionist în prepararea pizzei? Încearcă versiunea turcească! Ești deja un profesionist în prepararea pizzei? Încearcă versiunea turcească!
Foto: Shutterstock

2024-11-11

  • Drive
  • Gastronomie
  • Ești deja un profesionist în prepararea pizzei? Încearcă versiunea turcească!

Ești deja un profesionist în prepararea pizzei? Încearcă versiunea turcească!

Pizza este una dintre cele mai populare mâncăruri din lume, dar nu toată lumea știe că nu numai Italia, ci și Turcia are o rețetă tradițională de pizza. Desigur, pide nu este exact ca binecunoscutul preparat clasic, dar are un gust la fel de bun.

INGREDIENTE (PENTRU 2 PIDE):

Pentru aluat:

  •    300 g făină
  •     4g drojdie
  •     200 ml apă
  •     4g zahăr
  •     4g sare
  •     2 linguri de ulei de măsline
  •     1 gălbenuș de ou

Pentru topping:

  •     1 ceapă medie
  •     1 roșie mică
  •     2 căței mari de usturoi
  •     250 g miel tocat (se poate înlocui și cu vită)
  •     1 lingură de pastă de roșii
  •     1 ardei roșu California
  •     1 linguriță de chimen roman măcinat
  •     1 linguriță scorțișoară măcinată
  •     1 linguriță de boia afumată
  •     1,5 linguri de ulei de măsline
  •     1 linguriță suc de lămâie
  •     sare, piper (după gust)
  •     brânză (după gust – trappista este perfectă)
  •     fulgi de chilli (opțional, după gust)

 

Image
Foto: Shutterstock

MOD DE PREPARARE

  • Primul pas este prepararea aluatului. Se amestecă ingredientele într-un castron, adăugând apa puțin câte puțin, pe măsură ce se frământă. Când aluatul nu mai este lipicios, se acoperă și se lasă să se odihnească cel puțin 30 de minute, preferabil 60 de minute.
  • Se preîncălzește cuptorul la 220°C.
  • Într-o tigaie, se pregătește umplutura: se toacă legumele și se prăjesc ceapa și usturoiul la foc mediu. Se adaugă carnea și se prăjește până se rumenește. Se adaugă apoi pasta de tomate și condimentele.
  • La final, se poate adăuga sucul de lămâie, roșiile tăiate cubulețe și fulgii de chilli. Cel mai important lucru este să se evapore apa.
  • Apoi se poate începe asamblarea preparatului. Se împarte aluatul în două părți, care se întind sub formă de bărcuță alungită. Se așază pe o tavă sau în forme tapetate cu hârtie de copt. Se ung bărcuțele cu puțin ulei de măsline, apoi se pune în ele cu lingura umplutura de carne și se rade deasupra brânză după gust.
  • După aceea, se îndoaie marginile bărcuțelor și se răsucesc capetele. Aluatul se unge cu gălbenușurile de ou, apoi se pot pune în cuptor. Vor fi gata în aproximativ 15 minute, după ce aluatul se rumenește frumos.

Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!