2023-10-10
8 feluri de mâncare pe care trebuie să le încerci în Napoli
Pizza originară din Napoli este coaptă câteva minute pe o piatră, până devine crocantă, iar toate ingredientele sunt proaspete și de proveniență locală. Alege-o pe cea simplă, doar cu roșii, mozzarella de bivoliță, oregano, usturoi și, bineînțeles, ulei de măsline.

Foto: Shutterstock
Când ceva este prăjit în ulei - oricât de nesănătos ar suna adevărul - este de obicei delicios, mai ales dacă e vorba despre o pizza plină cu ricotta, carne și mult piper. Pizza fritta este o adevărată specialitate napolitană care se face în puține locuri și merită încercată.

Foto: Shutterstock
Un produs de patiserie napolitană tradițională, oferită în două variante: frolla, respectiv versiunea crocantă, riccia. Poate fi făcută cu umpluturi dulci sau sărate, dar cea autentică are doar ricotta și mult zahăr pudră deasupra.

Foto: Shutterstock
Deși denumirea te-ar putea face să crezi că provine dintr-o altă regiune a Italiei, de fapt, pastele servite cu tocană Genovese sunt în mare parte o specialitate napolitană. Este recomandată iubitorilor de carne, deoarece sunt servite cu o cantitate generoasă de carne de vită și cu ceapă.

Foto: Shutterstock
Dacă te afli în sudul Italiei în preajma Crăciunului, vei da peste aceste bile aurii înmuiate în miere, care sunt considerate aici un adevărat desert festiv. Bilele pot fi garnisite cu fructe confiate și bomboane colorate.

Foto: Shutterstock
Veritabil street food napolitan, care poate fi încercat în timp ce vizitezi obiectivele turistice sau stai pe plajă și admiri Vezuviul. Cuoppo înseamnă, în esență, fructe de mare prăjite, puse într-un con de hârtie.

Foto: Shutterstock
Cu toate că spaghetti cu midii este un fel de mâncare popular în toată Italia, meniul este originar din regiunea Campania, așa că, în mod natural, este preferatul localnicilor. Succesul se datorează probabil ingredientelor simple și proaspete: spaghetti, midii, usturoi, ulei de măsline, vin alb și pătrunjel. Rezultatul final este divin!

Foto: Shutterstock
O gustare crocantă savuroasă preferată de napolitani, care se potrivește perfect cu o sticlă de vin. Taralli poate fi comparat cel mai bine cu o pâine crocantă, care devine cu adevărat gustoasă datorită uleiului de măsline de bună calitate și vinului alb amestecat în aluat.

Foto: Shutterstock
Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!