2024-06-28
Unde poți să mănânci cu mâna în lume?
În Etiopia, injera nu este doar o pâine, ci și o ustensilă de mâncat. Acest aluat flexibil, fermentat, este folosit pentru a ține bucăți de mâncare și pentru a le duce la gură. Mâncatul în comun este, de asemenea, un adevărat ritual. Familiile, prietenii mănâncă împreună în acest fel, dintr-un bol comun.
În India, mâncatul cu mâna este o practică adânc înrădăcinată în cultura și spiritualitatea locală. De la pâinea naan moale la curry-urile picante, mâncarea indiană este tactilă, la propriu. Se spune că mâncatul cu mâinile face ca preparatele să fie mai gustoase, deoarece experiența implică toate simțurile.
Foto: Shutterstock
Mezze, servirea de gustări mici, este comună în Orientul Mijlociu, fie că este vorba de hummus, falafel sau tabouleh, aceste mâncăruri sunt adesea savurate cu pâine pita proaspătă, servită cu mâna. Această tradiție transformă masa într-un eveniment social și de împărtășire.
Deși mulți oameni se gândesc la bețișoare atunci când se referă la mâncarea japoneză, sushi tradițional este adesea mâncat cu mâna. Este un mod de a-l respecta pe bucătar și o modalitate de a aprecia textura și temperatura perfectă a sushi-ului. Bețișoarele sunt folosite doar pentru sashimi.
În Mexic, mâncatul fără tacâmuri este o parte esențială a experienței culinare. Tacos, tostadas și alte delicatese stradale sunt concepute pentru a fi mâncate cu mâinile. Acesta nu este doar un mod de a savura mâncarea, ci și o modalitate de a intra în contact cu cultura mexicană colorată și vibrantă.
Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!