Cum să folosim corect încălzirea mașinii? 5 sfaturi pentru ca frigul să nu ne încurce la volan Cum să folosim corect încălzirea mașinii? 5 sfaturi pentru ca frigul să nu ne încurce la volan
Foto: SEAT

2024-11-26

  • Drive
  • Util
  • Cum să folosim corect încălzirea mașinii? 5 sfaturi pentru ca frigul să nu ne încurce la volan

Cum să folosim corect încălzirea mașinii? 5 sfaturi pentru ca frigul să nu ne încurce la volan

Pe lângă drumuri înghețate iarna aduce cu ea și geamurile încețoșate ale mașinilor noastre. Următoarele sfaturi și recomandări ar trebui luate în considerare dacă dorim mai mult confort si siguranță atunci când conducem pe vreme rece.

CUM SĂ DEZABURIM GEAMURILE?

Diferența dintre temperatura scăzută din exterior și cea ridicată din interior face ca geamurile să se aburească. "Când vă confruntați cu această situație, ar trebui să porniți aerul condiționat pe intensitate mare și să îndreptați orificiile de ventilație spre geamuri și parbriz", explică María García, inginer în cadrul Departamentului de Dezvoltare și Aerodinamică al SEAT.

SCAUNE ÎNCĂLZITE PENTRU ÎNCĂLZIRE RAPIDĂ

Sunt cea mai eficientă metodă de încălzire în cel mai scurt timp posibil. Sistemul produce chiar și căldură în doar trei minute. "Acesta ar trebui activat imediat ce ajungeți în mașină și reglat treptat, pe măsură ce se încălzește. De asemenea, trebuie evitată folosirea la temperaturi înalte pentru perioade lungi de timp", sfătuiește María.

Image
Foto: SEAT

ÎNCĂLZIRE FĂRĂ COSTURI SUPLIMENTARE

Încălzirea nu consumă niciun combustibil suplimentar sau apă. Motivul este că "apa caldă generată de motor este folosită pentru încălzire și se întoarce la motor la o temperatură mult mai scăzută, iar acest lucru de fapt avantajează radiatorul motorului".

ECHIPAMENT DE IARNĂ COMPLET LA VOLAN

Mănușile, haina și fularul tind să vă limiteze libertatea de mișcare la volan și, prin urmare, reprezintă un risc de siguranță. "Purtarea mănușilor este recomandată numai în cazuri excepționale, atunci când temperaturile scăzute pot cauza pierderea aderenței mâinilor pe volan", subliniază expertul.

Image
Foto: SEAT

TEMPERATURA IDEALĂ DE DEPLASARE

Este de 21,5 °C și se numește "temperatură de confort". Setarea Auto a controlului climatizării reglează automat temperatura interioară a mașinii. "Oferă o distribuire echilibrată a căldurii: jumătate din aerul cald ajunge la aproximativ 40 °C în zona picioarelor și se răcește pe măsură ce atinge zona superioară a corpului și capului, menținându-vă mai alert la volan", explică inginerul. De fapt, condusul atunci când partea superioară a corpului este extrem de încălzită poate provoca somnolență: "Conducerea la o temperatură interioară de 35 °C este similară cu un nivel de alcool în sânge de 0,5 g/l", avertizează ea.

Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!