Top 5 aplicații mobile de navigație, care oferă mai mult decât un simplu serviciu GPS

Să nu ne ferim de inovații, deoarece există aplicații care, pe lângă direcționare, oferă și informații suplimentare. Iar câteva dintre recomandările noastre funcționează și offline.

Sistemele de navigație ne pot ajuta nu numai în timpul conducerii, ci și la drumeții, navigare și ciclism – chiar și acolo unde nu există semnal.

GPS ESSENTIALS

Este mai util pentru drumeți și cicliști off-road decât pentru șoferi, deoarece are funcții integrate precum busolă, altitudine, număr de metri parcurși, ora răsăritului și apusului, faza lunii, ora estimată a sosirii, viteza medie. Datorită serviciului HUD putem vedea imaginile realizate de alții și, la rândul nostru, putem împărtăși fotografii cu coordonate GPS. Poate fi folosit și ca GPS simplu și gratuit, dar putem cumpăra și module suplimentare.

BACKCOUNTRY NAVIGATOR GPS PRO

Aplicație plătită pentru drumeții în natură – navighează la fel de bine off-road ca și pe autostradă, fiind folosit astfel și de cei care practică sporturi extreme de apă și de teren, de vânători, echipe de salvare, călăreți, deoarece cu ajutorul său este imposibil să ne rătăcim. Nu este ieftin, dar oferă în schimb hărți de teren, apă și rute care nu sunt disponibile în altă parte și poate fi folosit și offline – iar acest lucru este un mare avantaj în zone unde există foarte rar semnal sau chiar deloc.

Foto: Getty Images

SYGIC GPS NAVIGATION & MAPS

Marele avantaj al lui Sygic este că ne prezintă o hartă 3D, astfel parcă vedem traseul, blocajele rutiere, vitezometrele și tot ce este în jurul nostru plutind peste oraș. Și această aplicație de navigare poate fi folosită offline: conține avertizare privind limita de viteză, ghidare pe bandă și HUD, care proiectează informații pe parbriz în timpul condusului nocturn, făcând mult mai sigur condusul.

HERE WEGO

Aplicația gratuită dezvoltată de Nokia are acum un design nou și este mult mai ușor de utilizat. Pe Here WeGo găsim hărți din toată lumea. Poate fi folosit și offline, dar pentru a afla traficul urban merită să activăm traficul de date pentru a evita blocajele și șantierele de construcții.

POLARIS GPS NAVIGATION

Are acces la Google Maps, OpenStreetMaps, MapQuest și Cycle Route Maps, astfel încât cu ajutorul lui putem configura rute personalizate, fie că este vorba de aventuri offroad sau canotaj combinat cu alpinism în... Alpi. Este un ajutor excelent și pentru geocaching, camping, alpinism sau navigație.

AMI MÉG ÉRDEKELHET