5 locații de glamping hedoniste în Europa

Glampingul îmbină confortul hotelier cu camparea, ce a avut mereu o latură boemă și aventuroasă.

Forma de odihnă trendy, dezvoltată după preferințele nomazilor din secolul 21, ne cucerește mai degrabă decât soluțiile low cost. Vă prezentăm glampinguri europene de lux!



Garden Village Resort, Slovenia

Foto: Instagram

Resortul se situează pe malul lacului Bled. Locatarii celor 6 corturi de lux așezate în minunata grădină se pot destinde în apa fierbinte din jacuzzi-ul de lemn pus la dispoziție în aer liber, după o zi petrecută în rezervația naturală. Corturile de 4 persoane aduc confortul și atmosfera unei case adevărate: șezlonguri, dormitoare, pat dublu, aer condiționat și televizor. Dacă ne dorim să ne relaxăm chiar în mijlocul naturii și să adormim auzind o apă curgătoare, putem opta pentru căsuța construită deasupra pârâului.

Adresă: Cesta Gorenjskega odreda 16., 4260 Bled
Preţuri: de la 270 euro
Info:
gardenvillagebled.com

Ferianparadies Natterer See, Austria

Foto: Instagram

Experimentați ospitalitatea tiroleză în parcul de camping de pe malul pitorescului lac Natterer de lângă Innsbruck. Locația îmbină beneficiile unei vacanțe petrecute în pădure cu una pe malul apei. Dormitoarele-capsulă și colibele de lemn cu design inspirat din natură au baie de lux, iar în parcul acvatic ne așteaptă tobogane, leagăne și volei pe plajă, existând și posibilitatea închirierii plăcilor de surf.

Adresă: Natterer See 1., 6161 Natters
Preţuri: de la 85 euro
Info:
www.natterersee.com

Glamping Hub, Slovenia

Foto: Instagram

Înconjurat de păduri de pini, corturile de glamping cu tematică safari se găsesc lângă faimosul oraș alpin Kranjska Gora. Într-un cadru natural neatins, totul este asigurat pentru a face focuri de tabără, grătare sau dacă ne dorim să petrecem o seară romantică. Mobilierul masiv al corturilor, realizat din ramuri de lemn, nu face decât să sporească atmosfera rustică.

Adresă: Borovška cesta 62., 4280 Kranjska Gora
Preţ: de la 168 euro
Info: www.naturaecocamp.si/en/
www.naturaecocamp.si/en/

Camping & Glamping, Slovacia

Foto: Instagram

Contactul cu natura ne face mai puternici - aceasta este ideea din spatele experienței unice de camping în sudul Slovaciei, destinată celor care nu se tem de viaţa sălbatică a pădurii. Corturile arcuite proiectate în mijlocul pădurii au propria lor terasă înaltă, de unde putem vedea căprioare, vulpi, mistreți și ne putem relaxa nestingheriți.

Adresă: în apropiere de Veľký Krtíš, Bystrica
Preţ: de la 70 euro
Info:
www.campingslovakia.eu

Glamping Canonici di San Marco, Italia

Foto: Instagram

Situată în Mirano, lângă Veneția, resortul cucerește prin decorul său unic cel puțin la fel de mult ca și împrejurimile sale naturale speciale. Unitatea de cazare combină rafinamentul hotelurilor tip boutique cu libertatea campingului. Corturile luxoase au fost proiectate cu un gust rafinat tipic italienesc: candelabre din fier forjat și lemn din secolul al XVII-lea, lavoare sculptate din piatră, mobilier de inspirație antică și canapele extensibile încântă vizitatorii. Iar mobilierul de grădină din bambus în aer liber este locul perfect pentru o cină destinsă, la lumina lumânărilor.

Adresă: Via Accopè Fratte 14., 30035 Mirano
Preţ: de la 120 euro
Info:
www.glampingcanonici.com/en

AMI MÉG ÉRDEKELHET