Bagajele tale vor fi cărate de roboți pe cele mai mari aeroporturi din Londra

British Airways (BA) se pregătește să implementeze roboți pentru bagaje pe aeroporturile Heathrow și Gatwick din Londra, în speranța de a ușura presiunea cauzată de lipsa de personal.

Foto: Aurrigo


Potrivit Telegraph, BA a testat deja vehiculele fără șofer pe aeroportul Heathrow, unde acestea urmează să intre în serviciu cu normă întreagă. Având în vedere succesul testului de la Heathrow, Gatwick este următorul pe listă. Din luna mai, unul dintre roboți va începe să funcționeze pe aeroport, urmând ca mai mulți să fie folosiți în funcție de cum decurge perioada de testare.

Inițial, vehiculele vor transporta doar containerele de bagaje către și dinspre avioane către terminale, unde oamenii vor continua să încarce și să descarce valizele. Următorul pas ar fi implementarea unor modele care să aibă și brațe robotizate pentru a încărca și descărca singure containerele. Roboții, construiți de Aurrigo și care costă între 100.000 și 250.000 de lire sterline, în funcție de modele, ar trebui să sporească nu doar eficiența, ci și siguranța. Cel mai important, având în vedere deficitul de personal, care a dus la greve frecvente ale personalului de la sol în întreaga lume, roboții ar trebui să ușureze foarte mult volumul de muncă al personalului.

Foto: Aurrigo

"De multe ori ești în clădirea aeroportului și este fantastic, ești în avion și este destul de modern, dar apoi cobori și parcă e o loterie la ridicarea bagajelor. În primul rând, s-ar putea să ai o perioadă lungă de așteptare. În al doilea rând, s-ar putea ca bagajul tău să nu fi ajuns la destinație. Toată lumea are tendința de a da vina pe compania aeriană, pentru că aceasta este cea cu care zbori, dar, în multe cazuri, nu este vina lor, ci a companiilor care se ocupă de bagaje pe sol", a explicat David Keene, directorul executiv al Aurrigo.

www.youtube.com

Introducing Auto-DollyTug

Cea mai recentă versiune a vehiculului autonom cu propulsie electrică de la Aurrigo este, de asemenea, testată la Aeroportul Changi din Singapore, unde modelele anterioare au fost probate începând cu februarie 2022. Potrivit lui Keene, și alte aeroporturi și-au exprimat interesul de a achiziționa roboții, inclusiv München și Stuttgart din Germania și Aeroportul Schiphol din Amsterdam.

AMI MÉG ÉRDEKELHET