A város elektromos sztárja – az új BMW CE 04 robogó

A BMW bemutatta az új CE 04 elektromos robogót, amely futuriztikus dizájnjával és technológiájával új fejezetet akar nyitni a városi mobilitásban.

Fotó: BMW press

Egy-egy metropoliszba utazva a rengeteg kuriózum és látványosság élvezetét általában egyvalami teheti tönkre – az óriási forgalom és az azzal járó zaj- és légszennyezettség. Ezen változtathanak az elektromos robogók!

Az új CE 04 modellel a BMW Motorrad tovább folytatja a városi agglomerációkat célzó elektromobilitási stratégiáját. Az elektromos robogó az eredetileg 2017-ben bemutatott BMW Motorrad Concept Link sorozatgyártásra érett változata. A modern és látványos Light White fényezést az első és oldalsó fekete elemek, illetve a „lebegő" ülés teszik még hangsúlyosabbá.

Egyszerű, gyors töltés

Fotó: BMW press

A tisztán elektromos erőforrás maximális teljesítménye 42 LE (31 kW), aminek köszönhetően a kétkerekű a klasszikus „lámpától rajtolás" és 0-ról 50 km/órára gyorsulás versenyszámában 2,6 másodperces eredményt ér el. A 120 km/h-s végebesség pedig a főutakon és az autópályaszakaszokon is elegendő a villámgyors haladáshoz. A BMW CE 04 akkumulátorának kapacitása 8,9 kWh, ami nagyjából 130 kilométeres hatótávot biztosít: mindez elegendő a károsanyag-kibocsátástól mentes napi motorozáshoz a városban és környékén, vagy akár kisebb túrákhoz is munka után vagy hétvégén.

A lítium-ion akkumulátor az integrált töltőberendezéssel tölthető hagyományos háztartási csatlakozóról, úgynevezett wallboxról vagy nyilvános töltőállomáson. Teljesen lemerült akkumulátor esetén a töltési idő ideális esetben 4 óra és 20 perc. Az opcionálisan rendelhető (az alapfelszereltségű 2,3 kW helyett 6,9 kW teljesítményű) gyorstöltő esetében a töltési idő 1 óra 40 percre csökken, teljesen lemerült akkumulátornál. Ha az akkumulátor töltési szintje 20% és 80%-ra kerül feltöltésre, a töltési idő mindössze 45 perc az opcionális gyorstöltő használatával.

Innovatív biztonság

Fotó: BMW press

Az új BMW CE 04 kipörgésgátló rendszerekkel is elérhető, amely a BMW motorkerékpárok ASC rendszeréhez hasonló. Az ASC a motor nyomatékát a hátsó kerék kipörgéséhez képest korlátozza. Az opcionálisan rendelhető (DTC) még biztonságosabb gyorsítást tesz lehetővé, főleg döntött helyzetben, a szintén feláras (a széria ABS helyett rendelhető) ABS Pro pedig egy dőlési szenzor segítségével a kanyarokban is segíti a fékezést. A jármű alapfelszereltségként háromféle menetprogramot tartalmaz: „ECO", „Rain" és „Road". A kiegészítő „Dynamic" menetprogram gyári extraként rendelhető, még agilisabb gyorsulással ruházva fel a robogót.

Videó a futurisztikus robogóról

www.youtube.com

The new BMW CE 04 – Powerful and Energetic

Fotógaléria

Fotó: BMW press


Fotó: BMW press


Fotó: BMW press










AMI MÉG ÉRDEKELHET