Bucătăria mondială: ce este Torta Barozzi și de ce a devenit un mit pentru italieni?

Deși Torta Barozzi este un desert celebru în întreaga lume, rețeta sa este la fel de secretă ca și cea a băuturii Coca-Cola.

Foto: Instagram

Istoria Torta Barozzi datează din 1897, când Eugenio Gollini a creat prăjitura care seamănă cel mai mult cu un brownie. Torta Barozzi este încă preparată după rețeta originală în Vignola, un orășel de lângă Modena, rețeta exactă fiind cunoscută doar de moștenitorii cofetarilor Gollini.

Foto: Instagram

Consumată în mod tradițional cu cafea sau ceai la micul dejun, Torta Barozzi, această prăjitura cu cacao, migdale, rom și cafea este, de asemenea, perfectă și cu gelato italian. Este numită după cel mai cunoscut personaj care s-a născut în Vignola, arhitectul renascentist Giacomo Barozzi, care a creat o serie de palate și catedrale și care a fost arhitectul-șef al Bazilicii Sfântul Petru din Roma după moartea lui Michelangelo.

Cofetăria Gollini ne spune doar ingredientele rețetei de prăjitură (deoarece este o cerință a UE ca toate produsele alimentare să aibă etichetă cu lista de ingrediente), dar nu și proporțiile sau metoda exactă de preparare. „Ciocolată, migdale, alune, ouă, unt, zahăr: folosim doar ingrediente de cea mai bună calitate, fără coloranți, fără conservanți, exact așa cum făcea și bunicul", scrie pe site-ul cofetăriei.

Foto: Instagram

Secretul a contribuit la mitul care înconjoară prăjitura, dar cofetăria Gollini încurajează, de asemenea, pe toată lumea să încerce să facă Torta Barozzi, adică ceva similar, acasă. Este o prăjitură de casă, iar familia Gollini este fericită ca toată lumea să experimenteze cu diferite versiuni, adăugând astfel la mitul Torta Barozzi.

Experimentarea este la fel de importantă și pentru compania de familie: și ei continuă să încerce noi versiuni.

De asemenea, au dezvăluit că Torta Barozzi nu conține gluten, folosind pudră de cacao și migdale măcinate în loc de făină. Tortul nu trebuie păstrat la frigider și poate fi consumat timp de până la 40 de zile, dar se recomandă să fie păstrat în folia originală și să fie tăiat de sus în jos cu un cuțit zimțat.

Video

www.youtube.com

Come Tagliare la Torta Barozzi
AMI MÉG ÉRDEKELHET