Cele mai populare cocktailuri din lume

Oare care este cel mai popular cocktail din lume? Pina Colada, Cuba Libre, Aperol Spritz sau Espresso Martini?

Foto: Unsplash

Pour Moi a scris pe blogul său că peste 18,4 milioane de oameni din întreaga lume au căutat pe net cocktailul Pornstar Martini. Pina Colada a fost introdus de 10,5 milioane de ori în bara de căutare Google, iar Aperol Spritz a ieșit pe locul trei cu 8,2 milioane de căutări. Au înlocuit pe hartă numele țărilor cu denumirea celui mai căutat cocktail de către locuitorii lor, conform datelor căutării Google. Cu siguranță aceste rețete erau probabil căutate pentru a fi preparate acasă sau la o petrecere.

Ilustrație: Pour Moi

Cele mai populare cocktailuri

  1. Pornstar Martini - 18,4 milioane de căutări Google
  2. Pina Colada - 10,5 milioane
  3. Aperol Spritz - 8,2 milioane
  4. Sangria - 7,6 milioane
  5. Negroni - 6,9 milioane
  6. Espresso Martini - 5,5 milioane
  7. Long Island Ice Tea - 4,4 milioane
  8. Caipirinha - 4,3 milioane
  9. Daiquiri - 3,8 milioane
  10. Mojito - 2,8 milioane

HARTA EUROPEANĂ A COCKTAILURILOR

Ilustrație: Pour Moi

Băutura câștigătoare, Pornstar Martini, a fost inventată de barmanul londonez Douglas Ankrah în 2002, care și-a botezat cocktailul după o vizită la un club de noapte din Cape Town. Ingredientele băuturii sunt lichior de maracuja, suc de maracuja, vodcă cu vanilie și prosecco.

Conform căutărilor, Pina Colada, a doua cea mai căutată băutură din lume este lider și în România. Un adevărat clasic, originară din Puerto Rico, fiind un amestec de lapte de cocos, suc de ananas și rom.

Aperol Spritz de pe locul trei conține lichior amar Aperol, prosecco și apă tonică sau apă carbogazoasă. Italienii o consumă cu plăcere din 1919, dar abia în ultimii ani a cucerit lumea întreagă.

În Australia și Oceania pe primul loc a ieșit Espresso Martini. Această băutură este un amestec de vodcă, espresso, lichior de cafea și sirop de zahăr. În mod surprinzător, Negroni domină China, fiind vorba de un cocktail amar, în care se găsește Campari, vermut dulce și gin. Brazilia a rămas fidelă propriei băuturi naționale, cachaca realizată din trestie de zahăr, din care se poate realiza o excelentă caipirinha.

IATĂ ȘI HARTA CELORLALTE CONTINENTE:

Ilustrație: Pour Moi


Ilustrație: Pour Moi


Ilustrație: Pour Moi


Ilustrație: Pour Moi


Ilustrație: Pour Moi


AMI MÉG ÉRDEKELHET