4 tavaszi city break, ha nem Japánban gyönyörködnénk a cseresznyevirágzásban

Metropoliszok, ahol tavasszal rózsaszín cseresznyevirágos lombkoronák várnak ránk.

Fotó: Shutterstock

Igaz, hogy Japán az egyik legismertebb a cseresznyevirágzás tekintetében, de a világ sok más pontján is testközelből élvezhetjük a sakurát. Ebben a cikkünkben meg tudod nézni, hol bukkanhatsz még színpompás fákra.

Japánban a cseresznyefák tavasszal csak körülbelül két hétig virágoznak, és ilyenkor emberek millió utaznak oda, hogy élőben láthassák a gyönyörű szirmokat. Vannak, akik helyszínről helyszínre követik a rügyek kifakadását, amelyek pontos időpontjáról a Japán Meteorológia Társaság minden évben pontos előrejelzést készít. Az Ázsiában őshonos fák azonban a világ minden táján megélnek, így nem feltétlenül kell a világ végére utaznunk csak azért, hogy élőben láthassuk a japán tavaszköszöntés szimbólumát.

​Párizs

Fotó: Shutterstock

Utazz Párizsba, hogy megnézd a XIV. Lajos király főkertésze által tervezett Parc de Sceaux-t, ahol a régió legnagyobb számú cseresznyefája található. A 17. századi park metróval is könnyen megközelíthető, és a helyiek egyik kedvenc találkozóhelye – tavasszal is sokan piknikeznek, különféle sportokat űznek, vagy csak pihengetnek a fák tövében. Érdemes ide takaróval érkezni, és kényelmesen elnyúlni a napfényes pázsiton.

New York

Fotó: bbg.org

Számos szépséges cseresznyefának ad otthont a Brooklyn Botanic Garden, ahol minden tavasszal megrendezik a Sakura Matsuri fesztivált. Ez a feledhetetlen utcai, tavaszköszöntő fesztivál, a japán kultúra legnagyobb ünnepe az Egyesült Államokban, amelyre évről évre kb. 40 ezer ember kíváncsi. Itt nincs más dolgunk, mint helyet foglalni a virágok alatt, ellazulva hallgatni a taiko dobosokat, tradicionális ételeket kóstolni és italokat szürcsölni.

Vancouver

Fotó: vcbf.ca/Wendy Cutler

Cseresznyefák a város több pontján virágoznak, de ha nagyobb bulira vágynánk, akkor a Vancouver Cherry Blossom fesztiválra időzítsük az utazásunkat. Ezt a tavaszi fesztivált a cseresznyevirágzás legburjánzóbb időszakához igazítják, ami márciustól áprilisig terjedhet – érdemes időben utánanézni. Ezen az ünnepen minden a japán kultúra jegyében zajlik, és helyiek százai gyűlnek össze a cseresznyevirágok alatt, hogy megünnepeljék a tavasz eljövetelét.

Stockholm

Fotó: slowtravelstockholm.com/Lola Akinmade Ǻkerström

Ha vakító rózsaszín virágfelhőkre vágyunk Stockholm szívében, akkor látogassunk el Kungsträdgårdenbe, ahol minden év áprilisában rendezik meg a Cseresznyevirágzás Napját. Mivel ilyenkor ingyenes a parkba lépés, nagyobb tömegre kell számítanunk, érdemes legalább egyszer megnézni a japán színpadi előadásokat, részt venni a különböző workshopokon. Ha inkább nyugodtabb helyre vágyunk, érdemes elutazni a közeli Hammarby Sjöstadba, ahol szintén káprázatos cseresznyeszirom-kupola alatt andaloghatunk, csupán hömpölygő embertömeg nélkül.

AMI MÉG ÉRDEKELHET