Dubai deschide cea mai înaltă roată de observație din lume

Roata Ain Dubai are o înălțime de peste 250 de metri.

Când este realizat ceva în Dubai, știm că va fi cea mai mare, cea mai rapidă sau cea mai luxoasă versiune din lume. Iar luna viitoare, în adevăratul stil Dubai, în oraș va fi inaugurată cea mai mare și mai înaltă roată de observație din lume.

Foto: Ain Dubai

Cu deschiderea programată pentru 21 octombrie, roata Ain Dubai va urca la mai mult de 250 de metri de sol, oferind vedere spre portul din Dubai și insula Bluewaters. Roata va atinge aproape dublul înălțimii faimoasei London Eye și va fi capabilă să transporte până la 1.750 de pasageri în 48 de cabine separate.

Foto: Ain Dubai

Dar, desigur, Ain Dubai va oferi mai mult decât atât: pasagerii VIP vor avea ocazia să ia masa în propria cabină sau să rezerve un barman privat care să le prepare băuturi în timp ce roata se învârte. O călătorie va dura aproximativ 38 de minute și roata nu va fucționa doar pe timpul zilei, dar și după lăsarea întunericului. În timp ce așteaptă să urce pe Ain Dubai, pasagerii pot urmări pe un mare ecran LED punctele de atracție ale orașului.

Foto: Ain Dubai

Roata va avea diferite tipuri de cabine, toate cu aer condiționat. Pasagerii pot alege între cabine de observare sau cabine de socializare (cu un bar în interior), dar există chiar și cabine private care pot fi rezervate pentru evenimente speciale precum nunți sau zile de naștere.

Foto: Ain Dubai

Biletele sunt acum disponibile pentru rezervare, începând de la 35 USD. Deschiderea roții coincide cu World Expo din Dubai, care a fost amânată anul trecut din cauza pandemiei. Acum este programată să se deschidă pe 1 octombrie și se va desfășura până pe 31 martie 2022.

Foto: Ain Dubai

AMI MÉG ÉRDEKELHET