Sok bosszúságot megspórolhatsz – apró, de hasznos tanácsok utazáshoz!

Ahhoz, hogy zökkenőmentesen menjen a következő nyaralás, érdemes a cikkben szereplő tippeket is megfogadni.

Fotó: Shutterstock

Véget ért a nyári szezon, de ahogy azt megírtuk, lassan közelít az az időszak, amikor a legolcsóbban tudjuk lefoglalni a jövő nyári kiruccanásokat. Érdemes még időben elraktározni a következő tippeket, hogy megkönnyítsék majd az utazást!


ELLENŐRIZZÜK A KÖLTSÉGEKET!

Ahhoz, hogy véletlenül se fizessünk sokkal többet egy repülőjegyért, mint amennyit kellene, utazás előtt tájékozódjunk az ajánlatokról. A legjobb lehetőséget erre az olyan összesítő oldalak adják, mint a Skyscanner, a Hopper, vagy a Google Flights. Ezeknek a szolgáltatásoknak hála egyszerre láthatjuk az összes légitársaság ajánlatát, így könnyedén ki tudjuk választani azt az opciót, ami a legkedvezőbb számunkra. Ha még rugalmasak is vagyunk időpontok tekintetében, akkor igazán jó kínálatból választhatunk: az oldalakon meg lehet nézni azt is, melyik napokra szólnak a legolcsóbb jegyek.

OFFLINE DIGITÁLIS TÉRKÉP

Fotó: Shutterstock

Nincs is annál kellemetlenebb dolog, ha az utazás közepén fogy el a mobilnet, de amúgy is: miért is kockáztatnánk meg, hogy magas roaming-díjat fizessünk, amikor arra is van lehetőség, hogy egy egész város térképét letöltsük? A Google Maps offline funkciójának köszönhetően ugyanis már internet sem kell ahhoz, hogy elboldoguljunk egy idegen városban. Ugyan az útvonaltervezőt így nem tudjuk használni, de a szolgáltatás lehetővé teszi azt, hogy a telefonunkra letöltsük bizonyos régiók (városok, környékek) térképét.

ILLATKENDŐK A FRISSESSÉGÉRT

Fotó: Shutterstock

A tiszta ruhák illata már önmagában feldobja a napot.

Ahhoz, hogy ezt az élményt az utazások során is átélhessük, helyezzünk egy-két illatkendőt a bőröndünkbe. A kendőktől a ruháink ugyanolyan kellemes illatot fognak kibocsátani kicsomagoláskor, mintha pár perce vettük volna ki őket a mosógépből.

RUHÁKAT A PÁRNAHUZATBA!

Gyakori probléma, hogy visszaúton már nem fér be minden a bőröndbe, annyi szuvenírt vásároltunk. Szerencsére van megoldás: vigyünk magunkkal egy cipzáras párnahuzatot, a huzatba pedig rakjuk bele ruháinkat – a párna ugyanis nem számít extra csomagnak a repülőkön. Ez a megoldás abban az esetben is alkalmazható, amikor bőröndünk pár grammal meghaladja a légitársaságok által megszabott súlykorlátot.

AMI MÉG ÉRDEKELHET