Sokat bajlódsz a kerékpárok szállításával? Íme a legegyszerűbb megoldás!

A Pender új Ebikelifter nevű terméke egyszerű módot kínál az e-kerékpárok felszerelésére: a hidraulikus rendszer másodpercek alatt emeli fel az elektromos bicikliket az autó tetejére.

Fotó: Pender

Az e-kerékpárok nagyon kényelmesek a városban, ám kevésbé hasznosak, ha autóval szeretnénk szállítani őket egy biciklitúrához a szabadban. Méretük és tömegük gyakran meghaladja a hagyományos kerékpártartók kapacitását, és ha mégsem, akkor is fárasztó vállalkozás a rögzítésük. A német Pender cég mindezt megkönnyíti egy tetőre szerelhető hidraulikus emelőrendszerrel, amely minimális erőfeszítéssel felveszi az e-kerékpárt és felpakolja az autó tetejére. Egy 27 kg-os elektromos bicikli tetőre helyezése és rögzítése így mindössze néhány percet vesz igénybe.

Fotó: Pender

Az évek során láttunk már néhány ötletes tetőcsomagtartó rendszert, amelyek lehetővé teszik a poggyászok vagy kerékpárok kényelmes felszerelését, de ezek eseténben is az állványt a rakomány szintjére kell leengedni, vagyis a felhasználónak csak fel kell emelnie azt, amit szállítani szeretne – egy e-bicikli esetében ez fárasztó vállalkozás. Ezzel szemben a Pender Ebikelifter a kerékpár szintjére ereszkedik le, így nincs szükség kézi emelésre. Amint a kerékpár a helyén van, a kar függőlegesen rögzül, és teleszkópszerűen lefelé tolódva helyezi be bicikli kerekeit a tálcákba. A hevederek rögzítik az egyes kerekeket, és a kerékpár máris készen áll a szállításra. A New Atlas szerint az Ebikelifter úgy alakították ki, hogy a kerékpárt az emelés közben biztonságos távolságban tartsa a járműtől, megelőzve a karcolásokat, sérüléseket.

www.youtube.com

PENDER ebikelifter

A rendszer akár 30 kg-os kerékpárokat is könnyedén képes kezelni. Úgy tervezték, hogy 26-29 hüvelyk közötti normál méretű kerekekkel, legfeljebb 10 cm széles gumiabroncsokkal és 90-130 cm közötti tengelytávval is működjön. A Pender szerint a szerkezet kompatibilis minden szabványos magasságú személyautóval, SUV-val és furgonnal. Az alumíniumból és rozsdamentes acélból készült Ebikelifter önmagában 11,8 kg-ot nyom, és a tetőlécekre szerelhető. Amikor nincs használatban, az emelőkar eltávolítható. A Pender most 748 eurós előrendelési áron kínálja az Ebikeliftert, a szállítások szeptemberben kezdődnek.

AMI MÉG ÉRDEKELHET