Kína legújabb turisztikai látványossága egy.... mosdó

A nankingi Deji Plaza bevásárlóközpontban található mellékhelyiség lett az ország legújabb turisztikai "őrülete".

Fotó: X+Living


Bár általában ez a legkisebb helyiség a házban és egy olyan hely, ahol sokan nem töltenek a szükségesnél több időt, a kínai illemhely bizonyítja, hogy a fürdőszoba valóban varázslatos hely lehet.

Amikor belépünk a nankingi Deji Plaza bevásárlóközpont hatodik emeletén található mosdóba, az egyik első dolog, amit meglátunk, az impozáns szökőkút, amely elfed minden nem kívánt hangot. A berendezés részét emellett növények, smaragdzöld és pezsgőszínű falak, bársony kanapék és értékes tükrök képezik. A dekoráció azt érezteti, hogy nyilvános vécé helyett egy budoárban vagy egy fényűző öltözőben találtad magad.

Fotó: X+Living

Az új látványosságot tervező sanghaji X+Living építésziroda szerint a fő inspirációs forrás a természet volt. A virágokat, növényeket és rovarokat önmagukban használták fel, vagy absztrakt formákká alakították át, hogy jobban illeszkedjenek az általános dizájnhoz. A vécék tervezői azonban a gyakorlati szempontokra is gondoltak. A kényelmes kanapék és a fényűző csaptelepek mellett egy ápolási helyiséget, egy akadálymentesített mosdót, valamint egy szülői és gyermekszobát is találunk.

Fotó: X+Living


"Sok apró funkcionális részletet is beépítettünk" - mondta Li Xiang, az X+Living vezető tervezője és alapítója a Business Insidernek. "Például a WC öltözőrészében vezeték nélküli töltődokkolókat helyeztünk el, a mosdókat pedig különböző magasságban terveztük, hogy megfeleljenek a felnőttek és a gyerekek igényeinek egyaránt." Azok, akiknek sikerült már ellátogatniuk a vécébe, fotókat posztoltak a közösségi médiában, így a mellékhelyiség inspirációs forrássá vált azok számára, akik most tervezik saját mosdójuk felújítását.

AMI MÉG ÉRDEKELHET