Új kompakt SUV modellek a Hondától

A népszerű CR-V hatodik generációjának érkezésével és a vadonatúj ZR-V kompakt crossover bemutatásával megújult a Honda szabadidőautó-választéka.

Fotó: Honda
Ezentúl e:HEV full hibrid és – Európában először – e:PHEV azaz plug-in hibrid változatban is elérhető lesz a Honda világszerte népszerű CR-V modellje. A vadonatúj, sportos megjelenésű ZR-V a HR-V és a CR-V közötti űrt tölti be. Fontos újdonság az is, hogy az európai piacon először válik elérhetővé a Honda SENSING 360 menetbiztonsági és vezetéstámogató csomag, amely minden irányból védelmet biztosít.

CR-V

Fotó: Honda

Honda CR-V

A Honda CR-V hatodik nemzedéke még az idén megérkezhet az európai szalonokba.

Az új CR-V körvonalai a kifutó modelléhez hasonlítanak, de a frissített formavilág még látványosabb megjelenést szavatol. A leginkább feltűnő részlet kétségtelenül az orr-rész, amelyet hajtáslánctól függően (e:HEV, e:PHEV) más hűtőrács díszít. Szintén megújult a nappali menetfénnyel kiegészített fényszóró, míg hátul a függőleges féklámpák és irányjelzők kombinációja garantálja, hogy azonnal felismerhető legyen a típus. Azon túlmenően, hogy az átdolgozott karosszéria szélesebb, hosszabb és magasabb lett, 40 mm-rel nőtt tengelytávja, 16 mm-rel hátsó lábtere és 18%-kal csomagtér-kapacitása. A hátsó ülés háttámlája 8 fokozatban, 10,5˚-kal nagyobb tartományban állítható, így még pihentetőbb a második sorban utazni.

Fotó: Honda

Honda CR-V

A világszerte népszerű SUV ezentúl e:HEV azaz teljes értékű hibrid és – Európában először – e:PHEV azaz plug--in hibrid változatban is elérhető lesz. Mindkettő esetében 2,0 literes, négyhengeres, benzines erőforrás adja az alapot, amelyet ugyancsak átdolgoztak a Honda mérnökei, amelyek mind a két kivitelben kis tömegű, de nagy teljesítményű villanymotorok dolgoznak együtt. Tisztán elektromos üzemben 82 km-t tehet meg az e:PHEV verzió, tehát képes benzinfogyasztás nélkül teljesíteni egy átlagos hétköznapot.

Teljesen lemerült állapotról leghamarabb 2,5 óra alatt tölthető fel 100%-ra az akkumulátor.

Az új CR-V az első európai Honda-modell, amiben megjelenik a vállalat teljesen új, minden irányba figyelő, SENSING 360 névre keresztelt menetbiztonsági és vezetéstámogató rendszere is, ami a holtterek monitorozásával, a balesetek elkerülésével és a vezetői hibák kiszűrésével nyújt extra védelmet.

ZR-V

Fotó: Honda

Honda ZR-V

A 2023 őszétől megvásárolható vadonatúj Honda ZR-V kompakt szabadidő-autó technológiája az új Civic modellen alapul. Karcsúsított fényszórói, stílusos, fényes fekete hűtőrácsa kifinomult megjelenéssel ruházza fel, akárcsak nagy, egybefüggő oldalsó felület, valamint merész hátsó lökhárító és a vízszintes hátsó lámpa, ami tökéletesen belesimul a csomagtérajtóba. A full hibrid hajtásrendszer alapját 2,0 literes, négyhengeres, benzines, motor adja, amelyet kifejezetten a ZR-V-re hangoltak, és két közvetlen, nagy teljesítményű villanymotorral társították a japán vállalat szakemberei.

Fotó: Honda

Honda ZR-V

A sok-sok tárolórekesszel ellátott kabin funkcionális és sokoldalúan variálható.
A beltéri tálcák és zsebek mellett az elhúzható rolóval fedett, alsó pakolórekesszel kiegészítő csomagtartóba is rengeteg holmi fér, melynek befogadóképessége elérheti az 1291 litert. Jó szolgálatot tesz a sok töltőpont és a legújabb, 9”-os képátlójú, középkonzolra helyezett érintőképernyővel kezelhető HMI rendszer, melynek segítségével a vezető és utasai könnyedén kapcsolatot tarthatnak a külvilággal.

Fotó: Honda

Honda ZR-V


AMI MÉG ÉRDEKELHET