Fast food-ul londonez pe care doar localnicii îl cunosc, și care a rămas disponibil doar în trei locuri!

Ingredientul principal al acestui preparat tipic englezesc provine din apele Tamisei – plăcintele de țipari erau populare cu secole în urmă.

Foto: Facebook


Anghila era atât de importantă în Londra medievală încât era acceptată ca plată pentru chirie sau chiar și în locul taxelor.

Conform documentelor, în secolul al XI-lea, aproximativ 540.000 de țipari au fost numărați ca plată în Anglia. Importanța ulterioară a acestei specii de pește este demonstrată de faptul că a fost ingredientul principal în aproximativ 16 rețete dintr-o carte de bucate din secolul al XVII-lea. Iar în Epoca Victoriană, țiparul ieftin, suculent și plin de proteine, care rezista destul de bine la apa poluată a râului Tamisa, era vândut pe străzi similar hot dog-ului de azi.

Foto: Facebook

Pub-ul Richmond Island a fost unul dintre localurile care și-a datorat popularitatea plăcintei de anghilă. În anul 1740, multe bărci mici ancorau în largul țărmului insulei, iar pubul era cunoscut sub numele de Casa Plăcintei de Țipar. Pentru a pregăti mâncarea, bucătarii hanului îndepărtau pielea și dezoseau anghilele prinse în Tamisa și le tăiau în bucăți de 7-8 cm. Acestea erau apoi fierte la aburi și puse la cuptor în aluat de plăcintă.

Foto: Getty Images

Deși tradiția acestui fel de mâncare aproape a dispărut, mai există încă restaurante în care îl poți savura. Un astfel de restaurant este L. Manze, fondat în 1902, care în anii 1930 a avut un total de 14 unități de vânzare de plăcinte de țipari. Au mai rămas doar trei dintre aceste magazine, dintre care unul se află pe Tower Bridge Road nr. 87.
AMI MÉG ÉRDEKELHET