Audi a aplicat un facelift modelului A3, introducând și noua versiune Allstreet

Șoferii crossover-ului A3 Allstreet se vor simți ca la volanul unui SUV datorită gărzii la sol mai ridicate și a look-ului off-road distinctiv.

Foto: Audi


Upgrade amplu pentru un model de mare succes: automobilul prin care Audi a dat naștere clasei compacte premium în 1996, Audi A3, a devenit acum mai sportiv, mai confortabil și mai digitalizat ca niciodată. Nou pe piață este versiunea A3 allstreet, cu look caracteristic de off-road, cu garda la sol crescută cu 3 cm față de A3 Sportback, acest automobil îi va face pe cei de la volan să se simtă de parcă ar conduce un SUV.

Foto: Audi

Mai dinamic, mai emoțional: astfel poate fi definit caracterul noilor modele Audi A3 în urma upgrade-ului. Grila Singleframe hexagonală fără ramă etalează o nouă structură și este mult mai lată, dominând designul frontal alături de prizele de aer laterale angulare. Designul posterior este accentuat sportiv cu noua bară de protecție și difuzorul distinctiv. Inspirate parțial de modelele RS, elementele de design progresiste sunt puse cel mai bine în valoare în combinație cu pachetul S line pentru exterior.

Foto: Audi

Noul Audi A3 allstreet este un crossover premium și asigură o gardă la sol crescută cu 30 mm față de versiunea de bază. La fel ca la A3 Sportback, portbagajul are capacitatea de 380 de litri și respectiv de până la 1.200 litri cu scaunele din spate rabatate.

Pentru prima dată în gama A3, acum este posibilă selectarea și comutarea din MMI între până la patru semnături luminoase diferite pentru luminile de zi. Atât pentru farurile LED cât și pentru cele Matrix LED, luminile de zi digitale sunt asigurate de elemente cu 24 de pixeli dispuse pe 3 rânduri în partea superioară a carcasei.

Foto: Audi

În habitaclu au fost introduse mai multe inovații, de la designul selectorului transmisiei, la gurile de ventilație și inserțiile decorative din material textil și noile lumini pentru interior. Alături de volanul multifuncțional plus cu trei spițe îmbrăcat în piele, dotarea standard mai include și sistemul de aer condiționat și pachetul de iluminare ambientală. Cele 30 de culori diferite pentru lumini sunt selectabile din sistemul MMI, ceea ce permite o personalizare avansată a designului. Difuzoarele mari ale noului sistem de sunet Sonos sunt integrate în partea de jos a portierelor, creând o experiență sonoră 3D imersivă.

Foto: Audi

Automobilele A3 sunt digitalizate și conectate prin prisma a numeroase servicii connect, a funcțiilor on-demand și a magazinului de aplicații. În dotarea standard sunt incluse radioul digital DAB+ și display-ul tactil de 10,1 inchi, alături de Audi virtual cockpit și de dispozitivul pentru încărcarea inductivă a smartphone-ului. Alături de cele 2 port-uri USB-C din consola centrală, dotarea standard mai cuprinde și două porturi adiționale în spate.

Foto: Audi

În Europa, modelele A3 vor fi inițial disponibile în două variante de motor/transmisie. Versiunea 35 TFSI cu motor pe benzină de 1,5 litri generează 150 CP și este oferită la lansare cu transmisia automată S tronic cu 7 trepte și cu tehnologie mild-hybrid. Varianta 35 TDI dispune de motor diesel de 150 CP și de o transmisie S tronic cu 7 trepte. În al doilea trimestru vor fi introduse și variante adiționale de motorizare pe benzină și diesel. La finele anului, în gamă va fi adăugat, de asemenea, un model hibrid.

AMI MÉG ÉRDEKELHET