Pe ce cheltuie super-fanii Disney zeci de mii de dolari în parcurile tematice?

Tururi VIP, experiențe de basm, mese luxoase. Disney oferă totul – la un preț pe măsură.

Foto: Facebook


O vacanță Disney este un ritual pentru multe familii americane, iar pentru cei care vor cu adevărat să se distreze, există o mulțime de modalități de a face acest lucru. Un articol a dezvăluit pe ce se pot cheltui mii de dolari în Disneyland din California sau la Disney World din Florida.

De la acces VIP la experiențe culinare unice în viață, adevărații fani ai universului personajelor Disney pot cheltui zeci sau chiar sute de mii de dolari pentru vizitele lor în parcuri, a relatat The Washington Post. Chiar dacă acestea sunt oferte de elită, la unele sunt atât de mulți doritori, încât există chiar și o listă de așteptare. "La fel ca alte destinații de vacanță, le oferim oaspeților noștri o mulțime de opțiuni pentru a-și personaliza experiența Disney", a declarat pentru publicația americană purtătorul de cuvânt al Disney, Avery Maehrer.

Foto: Shutterstock

Deci, pentru ce anume plătesc ei bani?

La capătul inferior al spectrului financiar, este vorba de pachete și articole care sunt disponibile pentru toată lumea, atâta timp cât ești dispus să îți deschizi buzunarul. Poți obține o ședință foto privată de 20 de minute, în valoare de 99 de dolari, sau poți cheltui 450 de dolari pentru un machiaj complet de prințesă, care include o rochie, o diademă de cristal, o geantă de îmbrăcăminte, coafură, machiaj, fular, bijuterii și ojă de unghii.

Dacă te interesează mai multă intimitate, croazierele private cu focuri de artificii încep de la 449 de dolari, cu locuri pentru 10 persoane, cu gustări și băuturi. "Ceea ce am învățat este că oamenilor care cheltuiesc sume exorbitante de bani pentru vacanța lor, nu le place să aștepte la cozi, numărul unu, și nu le place să fie 20 de rânduri de oameni în spate la focurile de artificii", a declarat Greg Antonelle, coproprietar al agenției de turism MickeyTravels. Pentru a face față primei probleme, există și ghizi de turism VIP, cu tarife cuprinse între 450 și 900 de dolari pe oră, în funcție de perioada anului.

Aceștia îți permit să te strecori prin intrările din culise, să eviți cozile și să înveți câteva curiozități Disney în plus.

Foto: Facebook

Gurmanzii vor găsi tot felul de gustări și mese delicioase în toate parcurile tematice, dar adevărații pasionați de gastronomie pot opta pentru opțiunile de fine-dining de la Disney. La Disney World, la restaurantul Victoria & Albert's se servește un meniu de degusatre de 635 de dolari. La Disneyland, între timp, 21 Royal este situat în vârful atracției Pirates of the Caribbean. Experiența de 18.000 de dolari pentru un grup de 12 persoane include transportul, o recepție, accesul în apartament, o masă cu veselă placată cu aur și un desert pe un balcon cu vedere la spectacolul nocturn.

Foto: Facebook

Toate acestea sunt foarte scumpe, dar nu includ nici măcar cazarea.

Deși există multe opțiuni în apropierea celor două parcuri, cei mai avuți pot închiria întregul etaj superior al Four Seasons Resort Orlando pentru 95.000 de dolari pe noapte. Sau se poate opta pentru Presidential Suite sau Royal Suite, care încep de la 19.000 de dolari pe noapte și, respectiv, 22.000 de dolari pe noapte.

AMI MÉG ÉRDEKELHET