2025-04-26
Transformă-ți grătarul într-un festin - iată 4 rețete irezistibile!
Ieșirile la iarbă verde, fie în curte, fie într-o poiană liniștită, oferă ocazia perfectă de a găti preparate savuroase direct pe grătar. Este momentul ideal pentru a experimenta rețete noi, pentru a îmbina gusturi tradiționale cu arome exotice și pentru a transforma o simplă masă într-o adevărată sărbătoare culinară. Îți propunem patru rețete delicioase și rafinate, care vor impresiona orice invitat.
INGREDIENTE:
- 800 g scăricică de vițel
- 1 kg sparanghel verde
- 50 g brânză cu mucegai
- 100 g unt
- 1 buc lămâie bio
- 1 legătură tarhon proaspăt
- 2 căței de usturoi
- 50 ml ulei de măsline
- sare, piper
- Usturoiul pisat se mixează în ulei de măsline împreună cu coaja rasă de la o lămâie și piper proaspăt măcinat, apoi se freacă bine cu el feliile de carne, câteva ore înainte de a le prăji.
- Se amestecă untul la temperatura camerei împreună cu brânza cu mucegai și tarhonul mărunțit.
- Se îndepărtează porțiunea lemnoasă de la sparanghel. Se lasă sparanghelul să fiarbă 5-6 minute în apă cu suc de lămâie și sare.
- Carnea lăsată la temperatura camerei se sărează și se prăjește pe grătar.
- După ce e gata, se acoperă cu un capac și se lasă 5 minute să se odihnească. Se servește cu unt condimentat și sparanghel.

INGREDIENTE
- 700 g piept de pui
- 2 fire de ceapă verde
- 100 g unt
- 100 ml vin alb
- 100 ml ulei de măsline
- 1 lămâie
- 3 căței de usturoi
- 1 legătură cimbrișor proaspăt
- 1 linguriță chilli măcinat
- 2 linguri miere
- sare, piper
- Se prepară un sos din ulei de măsline, sucul de la o jumătate de lămâie, usturoi pisat, cimbrișor tocat mărunt, miere și chilli, în care se marinează o noapte întreagă carnea de pui feliată.
- Ceapa verde se prăjește în foarte puțin unt încins, apoi se toarnă vinul și se fierbe câteva minute.
- Restul de unt se adaugă treptat, amestecând mereu.
- Puiul se sărează și se pune la prăjit pe grătar, cca 5-7 minute.

INGREDIENTE
- 500 g aluat de foaie de plăcintă
- 300 g brânză feta
- 300 g spanac proaspăt
- 1 ou
- 30 ml ulei de măsline
- 2 căței de usturoi
- nucșoară
- sare
- Usturoiul pisat se prăjește într-o tigaie încinsă, cu puțin ulei. Se adaugă spanacul, nucșoara și sarea.
- Foaia de plăcintă se întinde într-o grosime de cca 2 mm, apoi se taie în patru.
- Pe o parte a foii se pune spanacul și feta. Marginile foilor se ung cu ou bătut, apoi se împăturește plăcinta.
- Când este pregătit jarul, se pune o placă metalică peste grătar și se așază plăcintele pe placă, apoi se închide capacul grătarului.
- Se întorc din când în când – ar trebui să fie gata în aproximativ 10 minute. Acest fel poate fi preparat și la cuptor, dacă nu avem grătar cu cărbuni.
INGREDIENTE
- 6 buc calamari curățați
- 400 g brânză feta
- 150 g roșii uscate
- 300 g roșii proaspete
- 50 ml vin alb
- 50 ml ulei de măsline
- 4 cuișoare
- 1 linguriță oregano
- sare, piper boabe
- lămâie (pentru servit)
- Cuișoarele se zdrobesc împreună cu câteva boabe de piper într-un mojar, după care se amestecă cu vinul alb și uleiul de măsline.
- Calamarii se lasă la macerat pentru o noapte în acest amestec. Roșiile proaspete se decojesc și se îndepărtează semințele, după care se taie bucățele.
- Se amestecă cu roșiile uscate, oregano și cubulețele de feta.
- Se umplu calamarii cu acest amestec, folosind scobitori pentru a-i închide.
- Înainte de a-i prăji se sărează ușor, apoi se prăjesc pe grătar, întorcându-i pe toate părțile.
Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!