2023-10-11
Europa este plină de brânzeturi speciale – iată unde le poți încerca la nivel local
Regiunea nordică a Spaniei este una dintre cele mai bune alegeri pentru iubitorii de brânzeturi: nu degeaba este cunoscută drept País de Quesos, sau "țara brânzeturilor". Aici se produc peste 50 de tipuri diferite de brânzeturi, printre care faimoasele calabres și gamoneu.
Foto: Shutterstock
Dacă îți place camembert-ul moale și cremos, îndreaptă-te spre Normandia, în nordul Franței! Satul Camembert este capitala iubitorilor de brânzeturi: pe lângă peisajele frumoase din regiune, în La Maison du Camembert poți vedea cum se face una dintre cele mai populare tipuri de brânze din lume.
Foto: Shutterstock
Regiunea Emilia-Romagna din nordul Italiei este patria parmezanului. Dacă dorești să guști adevăratul Parmiggiano Reggiano, este o idee bună să vizitezi o fabrică locală. Iar dacă vrei să afli și mai mult despre această brânză, poți vizita Muzeul Parmezanului din Soragna, între Parma și Piacenza.
Foto: Shutterstock
Situată în sudul Olandei, Gouda se află în mijlocul unei zone populare între turiști, cunoscută și sub numele de „Valea Brânzei”. Pe lângă muzeele de brânzeturi, orașul găzduiește și un monument al brânzeturilor, iar pentru un program ceva mai interactiv, poți vizita unul dintre evenimentele dedicate brânzeturilor. Nu rata nici piețele, unde poți degusta o mare varietate de brânzeturi.
Fotó: Shutterstock
Acest sat alpin este cel mai bine cunoscut nu pentru priveliștile sale, ci pentru brânza Emental. Dacă nu știi de ce există atât de multe găuri în această brânză, îți poți satisface curiozitatea într-una dintre fabricile de aici. Sau poți să te înscrii la unul dintre cursurile de fabricare a brânzei: munca ta va fi răsplătită cu o gustare delicioasă.
Foto: Shutterstock
Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!