2025-01-22
Orașe europene puțin cunoscute, care ar putea deveni favoritele gurmanzilor
Pentru gurmanzi, nu patrimoniul construit și plajele contează cel mai mult, ci specialitățile locale, care sunt rareori întâlnite în orașele cunoscute. Următoarele destinații, care sunt recomandate mai ales pentru ei, cu greu se regăsesc pe listele influencerilor și ale revistelor.
Cele mai bune fructe de mare pot fi degustate în acest mic sat pescăresc norvegian din peninsula Romsdal, din nord-vestul țării. Toate preparatele copioase sunt făcute din ingrediente cultivate și capturate în apropiere, folosind rețete care fac parte din gastronomia locală de generații. Pentru o cină foarte bună, expertul Matador Network recomandă restaurantul Slipen, recent deschis. Deoarece Bud se află la doar 20 de minute de mers cu mașina de pitorescul Atlantic, poate fi un scurt popas, într-o excursie.
Acest oraș Navarre în stil medieval din nordul Spaniei, aproape de granița cu Franța, merită o vizită nu numai pentru biserica fortificată din secolul al XII-lea și traseele de drumeție din jur, ci și pentru priveliștea panoramică de la restaurantul Mesón Las Torres. Deși nu rivalizează cu marile destinații gastronomice din Țara Bascilor, cum ar fi San Sebastián, cu numeroasele sale restaurante cu stele Michelin, este totuși un loc în care te poți minuna de uimitoarea lume a bucătăriei basce. Ascultă-i pe profesioniști și nu rata bacalao de cod a la vizcaina și cuayada, la desert.
Situat pe coasta Mării Baltice, Greifswald este o altă destinație care apare doar ocazional pe lista destinațiilor recomandate, deși orășelul fondat acum mai bine de 800 de ani are o bogăție de mâncăruri delicioase. Datorită locației sale, există o mulțime de mâncăruri din fructe de mare în meniu. Pentru feluri de mâncare accesibile du-te la Fisch 13, iar dacă îți dorești o masă mai elegantă, du-te la Natürlich Büttners. Totodată, brutăria Bäckerei Kässler este liderul în ce privește micul dejun. Iar pentru fanii berii germane, mergeți spre Störtebeker Braugasthaus, unde cocktailurile pe bază de bere și preparatele tradiționale germane stau la baza unei atmosfere relaxate.
Amplasat într-o regiune ca o carte poștală din Alpii elvețieni, acest orășel merită să fie trecut pe hartă pentru traseele sale de drumeții montane și deliciile culinare. E special mai ales pentru iubitorii de brânză, deoarece fermele din împrejurimi produc de zeci de ani brânza tare Hobelkäse, cu aromă intensă. În Gstaad, a fost înființată o organizație cu mai mulți membri, cu unicul scop de a continua să aducă pe piață produse de cea mai înaltă calitate. Există o serie de tururi organizate pentru degustarea brânzeturilor din oraș. Pentru a afla mai multe despre procesul de producție, se poate vizita „peștera de fabricare a brânzeturilor”, în subteran.
Călătorii umplu în fiecare vară restaurantele de pe faimoasa Coastă Amalfi, însă în Maiori, la capătul nordic al regiunii, merită să stai la rând pentru o masă. Cel mai elegant local este cu siguranță Ristorante Torre Normana, unde poți încerca aproape orice specialitate italiană adevărată, de la fructe de mare, la paste clasice. Cu toate acestea, merită să faci rezervare în avans, deoarece mesele se ocupă rapid în serile de vară. Pentru o experiență culinară rafinată, mergi la localul umbrit de citrice, Ristoranta Casa Mandina, iar pentru un platou de brânzeturi care să însoțească un vin bun, du-te la Made in Eataly. Dacă faci o drumeție, te poți opri la restaurantul de familie Cuonc Cuonc, între Maiori și Minori.
Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!