2024-02-24
3 rețete mediteraneene simple, sănătoase și delicioase dacă aștepți cu nerăbdare vara
Ingrediente:
- o jumătate de borcan (90 g) de pesto
- 2 linguri de oțet balsamic
- 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
- 1 pungă de creveți (250 g)
- 500 g de rucola
- 450 g de quinoa
- 1 avocado
- roșii de cocktail (după gust)
- sare, piper (după gust)
MOD DE PREPARARE:
- Într-un castron, se amestecă pesto, oțetul balsamic, sarea și piperul, punând deoparte 4 linguri din amestec.
- Se fierbe quinoa spălată în apă la fel ca orezul, apoi se prăjește puțin.
- Se încălzește o tigaie mare la foc mediu și, când este fierbinte, se adaugă creveții și se prăjesc timp de 4-5 minute, până când părțile laterale se rumenesc.
- Se adaugă rucola și quinoa în conținutul tigăii și se amestecă bine. Se toarnă pesto-ul rămas și se acoperă cu roșiile, avocado tăiat felii și creveții.
Sursă: Eating Well

Foto: Instagram
Ingrediente:
- 350 g de năut uscat
- 1 litru de apă
- 1 ceapă roșie mare
- 400 g roșii tăiate mărunt
- 400 g anghinare
- 2 linguri de piure de roșii
- 4 căței de usturoi
- 3 lingurițe de chimen măcinat
- 3 lingurițe de boia de ardei
- piper Cayenne, piper și sare (după gust)
- 60 g de măsline fără sâmburi
- 60 g pătrunjel proaspăt
- 1 frunză de dafin
MOD DE PREPARARE:
- Se scurge năutul, care a fost pus la înmuiat cu o seară înainte, și se pune într-o cratiță mare.
- Se adaugă apa, ceapa, roșiile, pasta de tomate, usturoiul, foaia de dafin, chimenul, boiaua de ardei și ardeii și se fierb la foc mare, acoperit, timp de aproximativ 4 ore.
- Între timp, se îndepărtează foaia de dafin și se adaugă anghinarea, măslinele și sarea în supă, presărând pătrunjelul la sfârșit.
Sursa: Eating Well

Foto: Instagram
Ingrediente:
- 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură de oțet de vin roșu
- 2 linguri de oregano proaspăt
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt
- 0,5 kg de varză de Bruxelles
- 1 pachet de gnocchi
- 2 cepe medii (aprox. 240 g)
- 1 pachet de piept de pui
- roșii tăiate în jumătate (după gust)
- sare, piper (după gust)
MOD DE PREPARARE:
- Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se amestecă 2 linguri de ulei, 1 lingură de oregano, jumătate din usturoi, 1/4 linguriță de piper și 1/8 linguriță de sare într-un castron mare.
- Se adaugă varza de Bruxelles, gnocchi și ceapa și se amestecă. Se întinde pe o foaie mare de copt cu margini.
- Se amestecă 1 lingură de ulei, restul de 1 lingură de oregano, restul de usturoi și restul de 1/4 linguriță de piper și 1/8 linguriță de sare în castronul mare.
- Se adaugă puiul și se amestecă. Se introduce puiul în amestecul de legume. Se prăjește timp de 10 minute.
- Se scoate din cuptor și se adaugă roșiile. Se continuă prăjirea până când varza de Bruxelles este fragedă și puiul este abia fiert, încă aproximativ 10 minute.
- Se amestecă oțetul și restul de 1 lingură de ulei în amestecul de legume.
Sursă: Eating Well

Foto: Instagram
Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!


