Street food-ul din Balcani nu constă doar din kebab Street food-ul din Balcani nu constă doar din kebab
Foto: Unsplash

2024-07-01

Street food-ul din Balcani nu constă doar din kebab

Călătorii experimentați au gustat deja din mâncărurile clasice din Balcani, cum ar fi kebap și gyros, dar în afară de acestea, mâncarea de stradă din regiune este, de asemenea, extrem de variată. Am ales câteva dintre preparatele sigure.

​DOLMA

Nu poți da greș cu acest preparat turcesc învelit în frunze de struguri și făcut cu legume care variază de la o regiune la alta. Ingredientele tradiționale includ ceapă, orez, varză, dovlecei, vinete, ardei, roșii și carne tocată, dar poți înveli aproape orice altceva în frunze. Se servește adesea cu kajmak, o mâncare grasă, cremoasă, asemănătoare cu crema de brânză, de origine sârbă.

Foto: Shutterstock

FLIJA

La prima vedere, este greu de crezut cum o simplă mâncare de paste și smântână poate fi la fel de delicioasă ca acest preparat albanez paradisiac. O tavă de copt este umplută cu straturi de paste și smântână, iar apoi amestecul este gătit strat cu strat. Amestecul este copt adesea pe flacără deschisă, pentru a obține aroma afumată dorită.

Foto: Shutterstock

KLEPE

O versiune bosniacă a lui ravioli, de obicei gătită și umplută cu carne tocată de vită sau oaie. Umplutura este condimentată cu ceapă și usturoi prăjite la tigaie și apoi servită cu o porție generoasă de smântână sau brânză.

Foto: Shutterstock

PATATNIK

Una dintre cele mai populare mâncăruri bulgărești nu este doar delicioasă, ci și ușor de preparat. Ingredientele sale principale sunt cartofii, ceapa, brânza și menta, uneori cu adaos de ardei și ouă. Patatnik este gătit în mod tradițional la foc deschis – deși în zilele noastre este mai des pus la cuptor.

Foto: Shutterstock

​STRUKLJI

Pentru a pregăti acest preparat sloven, care amintește de un ștrudel tradițional, ai nevoie de mere, tarhon, nuci și brânză de vaci, sau ricotta. Umplutura decide dacă este un fel de mâncare sărată sau dulce, iar feliile de aluat sunt gătite. De obicei, se servește cu carne și sos de sos, dar adesea se toarnă peste el un sos cu pesmet.

Foto: Shutterstock

Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!