Cele mai bune țări pentru călătorii vegetarieni Cele mai bune țări pentru călătorii vegetarieni
Foto: Shutterstock

2024-10-31

Cele mai bune țări pentru călătorii vegetarieni

Călătorilor vegetarieni din întreaga lume le este din ce în ce mai ușor să găsească restaurante care să le satisfacă gusturile. De asemenea, există țări în care o proporție semnificativă a populației mănâncă fără carne, astfel încât mâncărurile vegetariene sunt mai frecvente decât de obicei în meniuri.

China
Image
Fān qié chǎo dàn
Foto: Shutterstock

China are o cultură gastronomică atrăgătoare pentru vegetarieni, acest stil de viață fiind surprinzător de răspândit în Orientul Îndepărtat, cu aproximativ 200 de milioane din cei 1,4 miliarde de cetățeni, care nu consumă carne. Cu toate acestea, a fi complet vegan este o provocare, deoarece bucătăria chineză este dominată de mâncăruri cu ouă – însă, și preparatele cu orez, legume și tofu sunt garantat satisfăcătoare.

 

Cea mai populară mâncare chinezească fără carne este omleta cu roșii (fān qié chǎo dàn).

Brazilia
Image
Pão de queijo
Foto: Shutterstock

Majoritatea bucătăriilor sud-americane consideră carnea drept un ingredient nelipsit, însă Brazilia este o excepție, 14% din populația sa declarându-se vegetariană. În cea mai populată țară de pe continent, poți gusta legume la grătar grozave sau mâncăruri speciale cu brânză.

Cea mai populară mâncare vegetariană locală sunt bilele de brânză prăjite (pão de queijo).

Mexic
Image
Taco
Foto: Shutterstock

Bucătăria mexicană este cunoscută mai ales pentru burrito-urile și tacos-urile picante, despre care majoritatea oamenilor cred, în mod eronat, că au neapărat printre ingrediente și carnea. Însă, având în vedere că aproximativ 20% dintre cei aproape 130 de milioane de locuitori ai acestei țări din America Centrală nu consumă carne, există o mulțime de opțiuni vegetariene dintre care se poate alege, atât la vânzătorii ambulanți, cât și în restaurante.

Cel mai comun preparat vegetarian mexican este taco-ul cu boabe de fasole.

India
Image
Chana Masala
Foto: Shutterstock

India este, fără îndoială, destinația perfectă nu numai pentru cei care mănâncă fără carne, ci și pentru vegani, studiile sugerând că aproape 40% din populație urmează un stil de viață vegetarian. Cea mai mare parte a bucătăriei tradiționale indiene este deja preparată fără ingrediente de origine animală, atât din motive religioase, cât și igienice.

Năutul (Chana Masala) este cel mai popular preparat vegetarian din cea mai populată țară din lume.

Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!