2024-10-28
4 tipuri de salam italian pe care să le încerci măcar o dată în viață
Una dintre cele mai bune părți ale faptului că ești un iubitor de salam este faptul că există atât de multe tipuri diferite din care să alegi. Cuvântul care îl denumește există de secole și este derivat din cuvântul italian singular „salume”, care se referă la toate tipurile de carne sărată.
Dacă auzi vreodată o dezbatere în care un italian susține că se spune „salami”, iar altul „salume”, trebuie să știi că de fapt au dreptate amândoi! Cele trei componente principale care disting diferitele tipuri sunt ingredientele, felul în care este tăiată carnea și modul în care este pregătită. Unele varietăți folosesc un amestec de condimente pentru a crea arome complexe, în timp ce altele sunt puțin mai simple. A sosit timpul să faci cunoștință cu unele dintre cele mai populare și mai iubite tipuri din țara lui de origine.
Cunoscut și ca „regele salamului”, provine din orășel italian Felino. Acest tip este cunoscut pentru consistența sa netedă și aroma uluitoare, bogată în boabe de piper și vin. Această varietate delicată este puțin condimentată și maturată lent pentru a scoate o aromă dulce. Adesea pare roșu aprins atunci când îl amesteci cu carne de porc macră măcinată grosier și bucăți de grăsime. Când servești, e recomandat să tai fiecare felie la o grosime de aproximativ 3 mm. Acest lucru te asigură că obții echilibrul perfect între boabe de piper și grăsime netedă.
Ingrediente: carne de porc, sare de mare, zahăr din trestie, condimente, arome naturale, usturoi, vin roșu Chianti, cultură starter.
Se combină bine cu: pâine țărănească crocantă; parmezan; vin roșu.
Soppressata a fost creată în Italia și acum este iubită până și în Statele Unite. Soppressata este simplă și vine atât într-o versiune blândă, cât și picantă, folosind boabe de piper negru măcinate pentru gust blând și fulgi de ardei roșu de Calabria pentru cel picant. Carnea de porc este măcinată cu anumite condimente dependente de tradițiile locale și apoi este învelită și atârnată la uscat. Rezultatul final este o textură minunat de netedă și o aromă extraordinară, îndrăzneață.
Ingrediente: carne de porc, sare de mare, zahăr, condimente, arome naturale, usturoi, cultură starter.
Se combină bine cu: brânză proaspătă de capră; biscuiței cu semințe; bere; vin sec.
Pepperoni este unul dintre singurele mezeluri italiene care este de fapt un fenomen transmis tocmai până în America. Se crede că a devenit popular în măcelăriile italo-americane la începutul anilor 1900. Pepperoni este cel mai important topping de pizza din SUA, făcându-și apariția pe cel puțin 35% din toate comenzile de pizza. Pepperoni se remarcă prin aroma sa de afumat și dulce.
Ingrediente: carne de porc, sare de mare, zahăr, condimente, boia de ardei, zahăr, arome naturale, ulei de floarea soarelui, cultură starter.
Se combină bine cu: pizza; salată verde; mozzarella proaspătă; bere.
Este o variație cu măcinare medie, bogat în usturoi, cu o aromă netedă, bogată și un finisaj curat. Natura simplă a acestuia este ceea ce îl face o opțiune atât de populară. Este perfect pentru a fi integrat în rețetele de zi cu zi sau pentru a fi adăugat la platourile de mezeluri, alături de șuncă presată și diferite brânzeturi.
Ingrediente salam: carne de porc, sare de mare, zahăr, condimente, arome naturale, usturoi, cultură starter.
Se combină bine cu: brânză Fontina; ardei copt; Prosecco spumant; pâine caldă.
Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!