2025-01-31
Un preparat tradițional mediteranean, în topul celor mai bune 100 de mâncăruri europene
Taste Atlas, un specialist național în gastronomie, a publicat topul 2025 al celor mai bune mâncăruri și produse gastronomice din Europa, iar de data aceasta nu există niciun fel de mâncare maghiară în el, în ciuda faptului că supa de carne a ajuns în clasamentul mondial.
Numărul site-urilor de partajare a rețetelor de pe Internet este aproape nesfârșit, dar dacă dorești să găsești cele mai bune preparate din bucătăria fiecărei națiuni, nu există o alegere mai bună decât Taste Atlas. Editorii și utilizatorii site-ului au colectat peste 11.000 de preparate naționale, aproape 6.500 de ingrediente locale și aproximativ 24.000 de restaurante. Datorită numărului mare de cititori, evaluările îți oferă o defalcare a celor mai populare feluri de mâncare în funcție de regiune și țară, inclusiv ce feluri de mâncare trebuie neapărat încercate în diverse țări europene.

Nu poate fi spus niciun cuvânt rău despre pizza napolitană. La fel de populară este și șunca exclusivistă a Spaniei, Jamón Ibérico de Bellota. Produsă din porci 100% iberici, aceasta este obținută printr-un regim alimentar strict al animalelor crescute exclusiv în cinci regiuni din Spania și Portugalia. Locul al treilea pe podium revine, de asemenea, unei delicatese de origine iberică, tarta tradițională portugheză cu ouă și cremă numită Pastel de Belém. Istoria rețetei datează din 1837 și provine de la călugării mănăstirii Jerónimos.

Al patrulea și al cincilea loc în topul celor mai populare feluri de mâncare sunt ocupate de preparate originare din Grecia. Graviera Naxos, o brânză tare, veche de secole este un must-try pentru toți iubitorii de brânză. Produsă pe insula Naxos, este făcută din lapte de vacă și de oaie și, până la 20 la sută, din lapte de capră. De asemenea, legat de regiunea Mării Egee, kontosuvli este făcut din bucăți de carne de porc tăiate mari, marinate într-un sos de vin roșu, usturoi și paprika (printre alte ingrediente) și apoi gătite la flacără deschisă, ca la gyros.

- 1 Pizza napolitană (Italia);
- 2. Jamón Ibérico de Bellota (Spania);
- 3. Pastel de Belém (Portugalia);
- 4. Brânză Graviera Naxon (Grecia);
- 5. Kontosuvli (Grecia);
- 6. Loimulohi (somon/ păstrăv uscat – Finlanda);
- 7. Pazarske mantije (bile de paste umplute și prăjite, Serbia);
- 8. Paio de Beja (cârnați afumați, Portugalia);
- 9. Vieiras en su concha (scoici picante, Spania);
- 10. Brânză Burrata (Italia).
Pentru mai multe informații despre celelalte preparate din top, dă click AICI.
Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!