Știi de ce mănâncă spectatorii căpșuni și frișcă la Wimbledon? Știi de ce mănâncă spectatorii căpșuni și frișcă la Wimbledon?
Foto: Wikimedia

2024-07-12

  • Drive
  • Gastronomie
  • Știi de ce mănâncă spectatorii căpșuni și frișcă la Wimbledon?

Știi de ce mănâncă spectatorii căpșuni și frișcă la Wimbledon?

Să mănânci căpșuni în timp ce ești îmbrăcat în tonuri deschise și neutre nu pare cea mai bună idee. Cu toate acestea, la turneul de tenis de la Wimbledon, a devenit oarecum o tradiție de-a lungul anilor. Și există un motiv bun pentru asta.

Cu aproximativ 28.000 de kilograme de căpșuni consumate în fiecare an în timpul turneului de tenis de la Wimbledon, evenimentul generează cu siguranță venituri destul de mari pentru producătorii de căpșuni. Pentru ca turneul sportiv să se ridice la înălțimea prestigioasei sale reputații, toate căpșunile sunt culese manual și livrate zilnic. În plus, soiurile de căpșuni sunt culese special pentru dulceața și suculența lor și toate fructele sunt supuse unei inspecții amănunțite înainte de a intra în incintă.

Foto: Wikimedia

Tradiția de a mânca căpșuni la Wimbledon a început undeva prin secolul al XIX-lea, odată cu începerea turneului în sine. Culorile vii ale fructelor în combinație cu frișca erau considerate elegante și distinse, dar căpșunile erau și în sezon în timpul evenimentului, sezonul de vârf al căpșunilor în Marea Britanie fiind în iunie și iulie. Într-o perioadă în care oamenii aveau acces doar la produse de sezon, acestea păreau alegerea evidentă. În plus, erau considerate un fruct de lux și consumul lor în public era, prin urmare, o modalitate de a-și arăta bogăția. De-a lungul anilor, căpșunile au rămas o parte a turneului de tenis, chiar dacă nu mai sunt un produs de lux.

Foto: Pixabay

Mulți spectatori, jucători și chiar membri ai familiei regale pot fi văzuți mâncând căpșuni, toate furnizate de Hugh Lowe Farms din Kent. „În timpul celor două săptămâni de Wimbledon, începem să culegem în fiecare zi la cinci dimineața, căpșunile sunt răcite în camera noastră de ambalare, iar apoi se cântăresc coșurile. Compania care aprovizionează organizatorii turneului cu toate produsele proaspete pentru Wimbledon, trimite un camion special pentru a colecta comanda, iar aceasta ajunge în Wimbledon în acea după-amiază. Astfel, o parte dintre căpșuni vor fi consumate chiar în ziua în care au fost culese", explică producătorul. În afară de căpșuni, frișca este un alt ingredient esențial la Wimbledon. În fiecare an, se folosesc și se vând aproximativ 7.000 de litri de produs lactat. În ceea ce privește prețul unei cupe de căpșuni cu frișcă, ai putea fi surprins de faptul că acesta nu s-a schimbat din 2010. Pentru 2,50 lire, acestea pot fi ale tale.

Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!