2023-07-05
Știi ce este vière, noutatea gastronomiei franceze?
Viére este fuziunea între vin și bere, în franceză tot vin, respectiv bière.
În prezent există o singură fabrică de bere franceză care produce această băutură, Gallia Paris, deschisă în 1890. Deși manufactura s-a închis în 1968, a repornit în 2009, iar Gallia Paris produce de atunci beri cu o aromă distinctă, în timp ce experimentează și inovează constant – așa s-a născut și viére. La urma urmei, fiecare regiune din Franța are vinul său caracteristic, de excelentă calitate, dar ce s-ar întâmpla dacă strugurii nu ar fi transformați în vin, ci în bere? Viére nu înseamnă să se amestece împreună berea bună și vinul gustos; secretul constă în fermentare.

Foto: Facebook
Producția se bazează pe principiul fermentației spontane.
Fiecare cuvée este amestecat din aceleași soiuri de struguri în timpul producției. După culegere strugurii proaspeți, cultivați organic, sunt fermentați într-un rezervor. Malțul se adaugă puțin câte puțin la must pentru a îmbogăți sucul – acest amestec este maturat luni de zile în rezervoare, iar după un an băutura spumoasă este îmbuteliată. Băutura din struguri și malț va fi ceva mai tare decât berea, cu un conținut de alcool de 7-11%, iar Gallia Paris oferă în prezent mai multe produse viére de la roșu la blond. Dar ce gust poate avea oare această noutate vin-bere? Degustătorii viére susțin că gustul este între vinul natural și berile cu fructe, dar ar trebui să încerci și tu pentru a afla dacă această băutură merită o călătorie în Franța.

Foto: Facebook
Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!