2024-08-06
4 mari orașe ar putea deveni nelocuibile din cauza căldurii excesive
Unele orașe importante sunt atât de expuse crizei climatice încât, fără soluții, ar putea deveni nelocuibile în viitorul apropiat, din cauza căldurii insuportabile.
Pentru Phoenix, situat adânc în deșertul Sonoran, căldura nu este ceva nou, însă schimbările climatice depășesc limitele. Cu temperaturi medii de vară care ajung adesea la 43 de grade Celsius, aproape fiecare casă din zonă are aer condiționat. De altfel, cea mai ridicată temperatură din oraș a fost înregistrată pe 26 iunie 1990, când oamenii au trebuit să facă față la 50 de grade Celsius.
Nici capitala Qatarului nu stă prea bine la capitolul schimbări climatice. Vara, nu este neobișnuit ca temperaturile să depășească 42 de grade Celsius, ceea ce face ca zonele urbane să se simtă și mai fierbinți. Deși cea mai fierbinte țară din lume este Mali, în Africa, Qatar se confruntă și el cu o soartă dificilă în viitorul apropiat.
În Rafha, cu climatul său clasic de deșert uscat, temperaturile medii de vară ajung adesea la 45 de grade Celsius, ceea ce sună insuportabil. Însă pe 25 august 2006 orașul a înregistrat o temperatură și mai extremă, de 54 de grade Celsius.
Kuweitul, situat pe malul Golfului Persic, este unul dintre cele mai fierbinți locuri din lume, cu temperaturi de vară cuprinse de obicei între 40 și 50 de grade Celsius. Cea mai călduroasă zi din istoria țării a înregistrat uluitoarea valoare de 54 de grade Celsius, însă pe 11 iulie anul acesta recordul a fost aproape doborât, când orașul a atins 51 de grade.
Citește și asta
Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!