Top 10 legnépszerűbb európai kastély az Instagramon

Az Instagram sokunk számára szolgál inspirációs forrásként az utazások tervezésekor – lássuk, miben segít a kastélyok terén!

Fotó: Shutterstock

Az európai utazások egyben elmerülést jelentenek az építészetben és a történelemben, az impozáns kastélyok pedig látványosan ötvözik a kettőt. A The Thinking Traveller platform megvizsgálta, melyik európai kastélyok a legnépszerűbbek a nagyközönség körében, összeállítva egy rangsort a legfotogénebb és az Instagramon a legnépszerűbb kastélyokkal – a listára a Budavári Palota is felkerült.

​1. Tower of London – London, Anglia

Fotó: Pixabay

A Temze partján a XI. században épült vár ma már a Világörökség része. A Tower a brit főváros népszerű látványossága, ahol az Egyesült Királyság koronaékszereit is őrzik.

2. Edinburgh Castle – Edinburgh, Skócia

Fotó: Pixabay

A Castle Rocknak nevezett, 350 millió éve kialakult vulkanikus szikla tetején elhelyezkedő kastély Skócia egyik legjelentősebb történelmi helyszíne, amely egész évben nyitva áll a látogatók előtt.

3. Mont Saint-Michel - Normandia, Franciaország

Fotó: Shutterstock

A történelem és az építészet szerelmesei számára egyaránt kitűnő úti cél az árapály-szigeten magasodó apátság és várkastély.

4. Prágai vár – Prága, Csehország

Fotó: Pixabay

A cseh elnöki rezidencia már a Német-római Birodalomban is hatalmi székhely volt. Emellett Guinness-világrekordot is tart, mivel ez a világ legnagyobb ősi várkastélya!

5. Windsori kastély – Windsor, Anglia

Fotó: Unsplash

A világ egyik legrégebbi és legnagyobb ma is használt kastélya, amelynek építése Hódító Vilmos idején kezdődött a XI. században. 2011-2022- között a néhai II. Erzsébet királynő elsődleges rezidenciája volt.

6. Angyalvár – Róma, Olaszország

Fotó: Pixabay

Hadrianus császár mauzóleumaként épült Sant'Angelo kastély az idők során erődítményként is szolgált, ma múzeum.

7. Neuschwanstein kastély - Hohenschwangau, Németország

Fotó: Shutterstock

A Neuschwanstein, azaz Új Hattyúkő várkastély Bajorország déli részén áll egy sziklaszirt tetején. Letaglózó élmény: az építtetőt, II. Lajos bajor királyt Wagner operái ihlették.

8. Budavári Palota - Budapest, Magyarország

Fotó: Shutterstock

A Magyar Nemzeti Galériának és a Budapesti Történeti Múzeumnak otthont adó impozáns épület a Duna-parton magasodik a város fölé.

9. Versailles palota – Versailles, Franciaország

Fotó: Shutterstock

A Napkirály, XIV. Lajos által építtetett rezidencia gyönyörű kertjeivel és pazar belső tereivel ma Franciaország egyik leglátogatottabb helyszíne.

​10. Castel dell'Ovo - Nápoly, Olaszország

Fotó: Unsplash

A legenda szerint Vergilius római költő egy varázslatos tojást helyezett a vár alapjaiba annak építése idején, és innen kapta a nevét – Castel dell'Ovo, vagyis Tojásvár.

AMI MÉG ÉRDEKELHET