Mivel borítjuk ki leginkább a stewardesseket a repülőn? Íme a 8 legidegesítőbb szokás!

A légiutas-kísérőknek sok feladatuk van, na de mi az, amivel valójában nem nekik kellene foglalkozniuk?

Fotó: Shutterstock

A Huffington Post utánajárt, pontosan mi is a dolga a légiutas-kísérőknek a repülőkön, és kiderült, hogy rengeteg tévhit él arról, mit kötelesek megcsinálni, és mi az, ami az utas feladata onnantól, hogy belép az utastérbe egészen addig, amíg elhagyja azt. A stewardessek szerint a következők az utasok legbosszantóbb kérései és elvárásai.

AZ ELTŰNT TÁRGYAK KERESÉSE

Gyakran vesznek el fontos és kevésbé lényeges tárgyak a repülőgépeken. Az apró tárgyakat persze sokkal nehezebb megtalálni, de sok utas elvárja, hogy a légiutas-kísérők túrják át a szemetet a számukra fontos holmikért, amikor nekik már a következő utazásukra kellene készülniük, vagy hazamennének pihenni.

KORLÁTLAN ÉTEL- ÉS ITALKÍNÁLAT

Fotó: Shutterstock

Nem, nem tudnak minden igényt kiszolgálni, és az ételek, italok mennyisége is korlátozott. Sok utas természetesnek veszi, hogy repetázhat, válogathat és ha éhes marad, akkor megeheti mások adagjait. A légiutas-kísérők viszont annyiból gazdálkodnak, amennyit a repülőtéri catering cégtől kapnak.

ÉTEL, ITAL FELMELEGÍTÉSE

Tévhit, hogy a repülőn van mikrohullámú sütő. A stewardessek nem tudnak hozott meleg ételt vagy babatápszerhez vizet forralni a repülőgép fedélzetén. A repülős utazás előtt erre mindenkinek előre fel kell készülnie.

A CSOMAGOK FELHELYEZÉSE

Az egyik legnagyobb tévhit, hogy a légiutaskísérőknek kell feltenniük a poggyászokat a fej fölötti csomagtartóba. Előfordul, hogy segítenek helyet csinálni a már felrakott kis bőröndöknek, vagy lecsukni a csomagtartó ajtaját, de alapvetően nem segíthetnek felemelni a nehéz csomagokat. Arra ugyanis nincs biztosításuk, ha a csomagok emelgetése közben megsérülnek, mivel az csak a repülős utazás idejére szól.

MINDIG DERŰSNEK LENNI

Fotó: Shutterstock

Hosszú, tengerentúli járatokon nem ritka, hogy a stewardessek 30 órát vannak szolgálatban, ami azt jelenti, hogy egy kis pihenést (alszanak 3-4 órát a repülőn) leszámítva folyamatosan aktívak, segítenek, felszolgálnak, és közben még a jetlaggel is meg kell küzdeniük; tehát az energiájuk fogy, és nem mindig vannak a topon.

TENNI VALAMIT A KÉSÉSEK ELLEN

A repülés velejárója a késés, ám ettől pattanásig feszülnek az utasok idegei. Előfordul, hogy egy több órás késlekedés alatt a legénység elmegy ebédelni, vacsorázni a repülőtéren, az utasok pedig lerohanják őket, hogy mégis miért késik a járat, és miért nem tesznek ellene semmit. Nem tudnak ebben segíteni, ők is csak elszenvedői a késéseknek.

SEGÍTENI A CSATLAKOZÁS ELÉRÉSÉBEN

Fotó: Shutterstock

Bár a légiutas-kísérők semmit nem tudnak tenni, hogy időben elérjük a csatlakozást a következő repülőtéren, de szerencsére a repülőterek és légitársaságok rendszerei össze vannak kötve, így tudják az induló járatot irányítók, hogy várniuk kell.

METEOROLÓGIAI INFORMÁCIÓKAT ADNI

Több stewardess panaszkodott arról, hogy számos utas őket vonta felelősségre, amiért nem tudták, mikor áll el a jégeső, zápor vagy a szélvihar...

AMI MÉG ÉRDEKELHET