Paradisurile street food – top 10 orașe cu cea mai bună mâncare stradală

Când, unde și ce să mănânci este un element cheie al călătoriei. Care sunt orașele în care puteți cumpăra cel mai bun street food gourmet în vacanță?

Foto: Shutterstock

Compania de depozitare a bagajelor Radical Storage a întocmit o listă cu "cele mai bune orașe în care se poate mânca" pe baza recenziilor Tripadvisor, pentru a dezvălui cele mai populare destinații gastronomice din lume. Potrivit studiului, capitala mondială a mâncării stradale este Parisul, unde 76% dintre restaurantele de tip fast-food au primit patru stele.

Foto: Shutterstock

Mâncarea stradală a cunoscut o creștere semnificativă a popularității în ultimii ani, deoarece oferă localnicilor și turiștilor înfometați preparate de calitate la prețuri reduse.

Cercetările arată că mâncarea stradală este consumată anual de 2,4 miliarde de oameni din întreaga lume.

Potrivit unui nou sondaj, Parisul este locul ideal în care poți mânca fast food stradal de cea mai bună calitate. Platforma Radical Storagea folosit date de la populara platformă de recenzii online Tripadvisor pentru a lista numărul de restaurante cu mâncare stradală din fiecare dintre cele mai vizitate 100 de orașe din lume, împreună cu numărul de restaurante cu rating 4*+, opțiunile culinare și gama de prețuri. În topul ofertei se află street food crêpes - clătitele sunt cele mai populare în capitala franceză. Orașul găzduiește, de asemenea, unele dintre cele mai bune restaurante de fast-food nord-africane și din Orientul Mijlociu din Europa – îți recomandăm să încerci falafel, challah sau shakshuka în cartierul Le Marais.

Foto: Shutterstock

Atena s-a clasat pe locul al doilea în lista Radical Storage, cu 222 de food truck-uri, fast-food-uri și bistrouri excelente. Cel mai popular este bine-cunoscutul souvlaki, dar la fel de delicioase sunt tiropitakia kourou, o prăjitură umplută cu brânză, sau gogoșile loukoumades.

Conform studiului, Salonic (Grecia) oferă cea mai ieftină mâncare stradală din cele 100 orașe analizate, cu un cost mediu de 5,64 dolari pe masă. Barcelona s-a clasat pe primul loc din punctul de vedere al varietății, cu o medie de 3,8 bucătării diferite pentru fiecare vânzător stradal și o medie de 50 de bucătării oferite în tot orașul.

​Top 10 orașe din lume pentru street food

Foto: Shutterstock

  1. Paris, Franța
  2. Atena, Grecia
  3. Roma, Italia
  4. Barcelona, Spania
  5. Budapesta, Ungaria
  6. Londra, Anglia
  7. Dubai, Emiratele Arabe Unite
  8. Lisabona, Portugalia
  9. Madrid, Spania
  10. Amsterdam, Olanda
AMI MÉG ÉRDEKELHET