2024-04-29
De ce avem nevoie de micul dejun? Iată 5 motive importante!
1. Dacă dimineața, după ce ne trezim, mergem în bucătărie buimaci după o cafea cu ochii închişi sau plecăm adormiți la birou, unde primul lucru pe care îl facem este să bem o cafea, e vremea să schimbăm lucrurile. Masa de dimineață ne trezește și ne hrănește, așadar cei care și-au făcut o retina din a lua micul dejun se simt mai bine atât fizic cât și mental şi se pot concentra mai bine.
Atenție! Produsele din făină albă şi zahăr nu duc la acelaşi rezultat!
Foto: Shutterstock
2. Cei care mănâncă dimineaţa au șanse mai mari să consume cele cinci porții de fructe pe zi, dietă recomandată în combaterea cancerului. Dimineața, pe stomacul gol, avem mai multe șanse să optăm pentru feluri sănătoase, dar odată cu trecerea orelor, suntem obosiți și apelăm la feluri mai accesibile, sățioase, care sunt și nesănătoase. Cei care nu iau micul dejun de obicei nici nu consumă cinci porții de fructe, însă consumă mult mai mult zahăr peste zi.
3. Cei care omit micul dejun trimit către organism mesajul de a depozita mâncarea. Astfel, degeaba evităm să consumăm calorii peste zi, arderea acestora nu pornește la timp, iar glicemia scade din cauza pauzei îndelungate între două mese: în această situație suntem tentați să consumăm feluri bogate în carbohidrați. Cercetările arată că nu doar indexul de greutate corporală este mai mic la persoanele care mănâncă regulat dimineața, dar și nivelul de colesterol din sânge este mai scăzut.
4. Pentru ca micul dejun să-și îndeplinească sarcina, trebuie să consumăm fibre, proteine, puțini carbohidrați „buni” și grăsimi potrivite. În ceea ce privește cantitățile, să nu cădem în extreme: cei care mănâncă prea mult de dimineață vor mânca mult și peste zi. Ce anume să consumăm? Putem mânca puțin, alternativ din următoarele: fructe, legume, produse de patiserie din făină de cereale integrale, semințe, migdale, nuci, avocado, fulgi de ovăz, iaurt natur sau chefir, suc de portocale, ouă.
Să evităm cerealele îndulcite cu zahăr și carbohidrații procesați.
Foto: Shutterstock
5. Foarte multe persoane susțin că nu le este foame după ce s-au trezit. Acest lucru se poate evita cu o cină ușoară, consumată nu foarte târziu – dacă digerăm toată noaptea în somn, nu vom fi flămânzi dimineața. Procesul de digestie poate fi pornit cu un pahar cu apă călduță ori cu fructe – asta dacă nu avem timp de o scurtă plimbare, care în mod cert ne-ar deschide pofta de mâncare.
Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!