2024-12-23
Sărbători dulci cu prăjituri speciale de Crăciun din întreaga lume
Dacă e Crăciunul, de lângă brad și cadouri la noi nu poate lipsi nici mireasma cozonacilor ce se furișează din bucătării. Însă fiecare popor are propriul său desert de sărbătoare.

De Crăciun totul este permis, lucruri care nici nu ne trec prin minte într-o zi obișnuită, cum ar fi o prăjitură la micul dejun. De sărbători, pe insulele Filipine se pregătește un desert tradițional din făină de orez sau manioca și lapte de cocos, numit bibingka, care ține de foame până la orele amiezii.

Printre deserturile tradiționale de Crăciun, versiunea sezonieră a lui Stollen – numită Christstollen, a câștigat o poziție stabilă în ultimii ani. Nu este întâmplător, deoarece printre ingredientele sale se numără marțipanul, semințele și fructele uscate.

Fursecurile sunt o parte esențială a sărbătorilor mediteraneene, iar un lucru interesant legat de mantecado-urile spaniole este că denumirea lor provine din expresia „untură de porc”. Astăzi, se fac mai multe versiuni ale fursecului, folosind și unt integral sau în amestec cu ulei de măsline – pe lângă sau chiar în locul unturii de porc.

Există ingrediente de bază clasice cu care sigur nu dăm greș de Crăciun. Desigur, italienii le cunosc bine pe acestea – și creează binecunoscutul panettone, bogat în unt, vanilie și o combinație de fructe uscate și confiate.
Citește și asta
Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!